HomeHL-9Απουσίαζε η Κινητή Μονάδα στα Χανιά – Πρόωρο νεογνό μεταφέρεται με κοινό ασθενοφόρο

Απουσίαζε η Κινητή Μονάδα στα Χανιά – Πρόωρο νεογνό μεταφέρεται με κοινό ασθενοφόρο

Ανησυχία για το πώς θα καλυφθεί η απουσία ειδικού ασθενοφόρου τις γιορτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκ προκάλεσε η μεταφορά νεογνού με κοινό ασθενοφόρο στα Χανιά προς το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διακομιδής από το Νοσοκομείο Χανίων προς το Ηράκλειο, όπου η ειδική μονάδα μεταφοράς απουσίαζε και αποφασίστηκε να γίνει με κοινό ασθενοφόρο.

Το παιδί, που πάσχει από συγγενή ανωμαλία του πεπτικού συστήματος, μεταφέρθηκε με κοινό ασθενοφόρο από τα Χανιά προς το Ηράκλειο, για να γίνει από εκεί η αεροδιακομιδή, παρά την ύπαρξη εξειδικευμένης Κινητής Μονάδας Νεογνών στην Περιφερειακή Ενότητα.

Η έλλειψη εξηγείται από την απουσία της Κινητής Μονάδας για σέρβις στο Ηράκλειο, κατόπιν εντολής του Συντονιστικού Κέντρου του ΕΚΑΒ. Η απουσία για συντήρηση αφήνει το Νομό Χανίων χωρίς εξειδικευμένο ασθενοφόρο για κρίσιμες καταστάσεις εν μέσω αργιών.

Η Κινητή Μονάδα «Χαμόγελο του Παιδιού» στα Χανιά δεν καλύπτεται για όλες τις βάρδιες.

Το πρόβλημα, λοιπόν, επιδεινώνεται με το γεγονός ότι η Κινητή Μονάδα νεογνών και παιδιών του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» στα Χανιά, δεν εξασφαλίζει πλήρη κάλυψη κατά τις βάρδιες, αφήνοντας την περιοχή «ακάλυπτη»  σε επείγουσες καταστάσεις που αφορούν πρόωρα νεογνά.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διαφήμιση
Διαφήμιση