HomeHL-9Ανησυχία για τον ασθενή με τα επικίνδυνα μικρόβια

Ανησυχία για τον ασθενή με τα επικίνδυνα μικρόβια

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου εξακολουθεί και νοσηλεύεται εδώ και ένα μήνα ο 48χρονος Γάλλος, ο οποίος είχε μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Κρήτης, μετά από επιπλοκή που υπέστη κατά τη μεταφορά του από τη Σαουδική Αραβία στη Λθόν της Γαλλίας.

Ο 48χρονος είχε υποστεί θερμοπληξία κατά την παραμονή του στη Σαουδική Αραβία το καλοκαίρι και κατά τη μεταφορά του στην πατρίδα του, λόγω της επιδείνωσης που παρουσίασε μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”, ο Γάλλος νοσηλεύεται στην απομόνωση, εξαιτίας των επικίνδυνων μικροβίων, μετά οποία έχει προσβληθεί ο οργανισμός, τα οποία είναι μεταλλαγμένα, μεταδοτικά και τα φάρμακα που του χορηγούνται, δεν είναι αποτελεσματικά.

Μάλιστα οι γιατροί φορούν ειδικές στολές προστασίας, όταν τον επισκέπτονται.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης ανέφερε ”: “Έχει πολυανθετικά μεταλλαγμένα μικρόβια, τα οποία είναι σαφώς μεταδοτικά και τα φάρμακα που του χορηγούμε δεν είναι αποτελεσματικά. Ήρθε εδώ και η κόρη του και μας ενημέρωσε ότι αυτός είναι ο λόγος που καθυστερεί η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Λυόν, γιατί τα μικρόβια αυτά θεωρούνται επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.”.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας, για το θέμα αυτό πρέπει να ληφθούν αποφάσεις από τη διοίκηση του νοσοκομείου και τα υπουργεία Υγείας Ελλάδας και Γαλλίας αν χρειαστεί για να δρομολογηθεί η μεταφορά του ασθενούς που δεν μπορεί να παραμένει άλλο στη ΜΕΘ του Βενιζελείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση