HomeΕΛΛΑΔΑΠαππάς: Από το 2015 τα κανάλια έχουν πληρώσει 70 εκατ. Ευρώ

Παππάς: Από το 2015 τα κανάλια έχουν πληρώσει 70 εκατ. Ευρώ

«Να δώσουν οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέρος των μισθών τους για να εξοφληθεί το χρέος των κομμάτων τους»

Διαφήμιση

«Από την αρχή του 2015 τα κανάλια έχουν καταβάλει 70 εκατομμύρια ευρώ από τέλη χρήσης συχνοτήτων και για πρώτη φορά από τον φόρο διαφήμισης», δήλωσε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», προσθέτοντας ότι ο φόρος διαφήμισης αν και είχε ψηφιστεί, δεν είχε καταλογιστεί στο παρελθόν.

Ο υπουργός υπογράμμισε, μάλιστα, ότι εάν δεν είχε σταματήσει η προσπάθεια για τις νέες άδειες, θα είχαν προστεθεί 250 εκατ. ευρώ ακόμη και «θα είχαμε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση».

Απατώντας τι θα γίνει με τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τους υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις άδειες, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «θα επιστραφούν αυτές τις ημέρες, αφού συμψηφιστούν πρώτα με όποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις».

Όσον αφορά τη νέα διαδικασία αδειοδότησης, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα το ΕΣΡ, μετά τη συγκρότησή του, σημειώνοντας ότι ήδη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν τοποθετηθεί, όπως και η ΝΔ, στην οποία καταλόγισε όμως ότι βάζει προσκόμματα για να καθυστερήσει η διαδικασία.

«Η κοινωνία προσδοκά από το ΕΣΡ να ολοκληρώσει την διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών το συντομότερο δυνατόν. Η τεχνογνωσία υπάρχει», τόνισε.

«Προειδοποιώ τα τρολ της ΝΔ, η Ελλάδα δεν εγείρει θέμα αποχώρησης ΔΝΤ. Το κάνει το ίδιο το Ταμείο»

Μιλώντας για την πορεία της αξιολόγησης και το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Παππάς είπε ότι πλέον αμφισβητείται ανοιχτά και σε κορυφαίο επίπεδο η ικανότητα του ΔΝΤ να καταγράφει σωστά τα μεγέθη και να κάνει εκτιμήσεις. Το μόνο που μένει, είπε, είναι να δημοσιοποιηθεί η σχετική έκθεση του ΔΝΤ σε λίγα 24ωρα.

«Θα πρέπει πλέον να γίνει μία ειλικρινής και ανοιχτή συζήτηση, στη βάση ποιων εκτιμήσεων γίνεται ο διάλογος» με τους δανειστές, καθώς είναι «χαώδης η απόσταση στις εκτιμήσεις… δεν μπορεί η κουβέντα να γίνεται στον αέρα», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Όσο για την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Παππάς τόνισε: «Προειδοποιώ τα τρολ της ΝΔ, η Ελλάδα δεν εγείρει θέμα ΔΝΤ, το κάνει το ίδιο το Ταμείο» αμφισβητώντας την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όταν καταστατικά εμπλέκεται μόνο σε περιπτώσεις που αυτό είναι βιώσιμο.

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, «υπάρχει η προπαγάνδα και οι πολιτικές ανάγκες στελεχών των θεσμών, του συντηρητικού κόμματος στη Γερμανία, αλλά υπάρχει και η πραγματικότητα… Η πραγματικότητα είναι πως η ελληνική οικονομία έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Παππάς.

«Διεξάγεται μια πολιτική αναμέτρηση ανάμεσα στο “Μένουμε Ευρώπη” -όπως αυτή έχει- και στην ανάγκη αλλαγής κατεύθυνσης πολιτικών», υπογράμμισε ο υπουργός.

«Να δώσουν οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέρος των μισθών τους για να εξοφληθεί το χρέος των κομμάτων»

Σχολιάζοντας τη συζήτηση στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, ο κ. Παππάς μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάρουν θέση για το πώς θα αποπληρωθούν οι οφειλές τους και πρότεινε οι βουλευτές των κομμάτων να δώσουν μέρος της βουλευτικής τους αποζημίωσης σε πάγια βάση.

«Να δώσουν οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέρος των μισθών τους για να εξοφληθεί το μισό δισεκατομμύριο χρέος των κομμάτων τους. Δεν είναι απάντηση μια ρύθμιση για εξόφληση σε 150 χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Εμφανίστηκε μάλιστα θετικός σε μια πιθανή νομοθετική παρέμβαση για τα χρέη των κομμάτων, καθώς όπως εκτίμησε «είναι λογικό να υπάρχει προσδοκία θωράκισης του θεσμικού πλαισίου, θα πρέπει να το κοιτάξουμε με πολύ μεγάλη ζέση και επισπεύδοντας τις διαδικασίες».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση