HomeΕΛΛΑΔΑΑσημακοπούλου: Ανησυχώ για το μέγεθος του λογαριασμού από την διαπραγμάτευση Τσίπρα

Ασημακοπούλου: Ανησυχώ για το μέγεθος του λογαριασμού από την διαπραγμάτευση Τσίπρα

Κάθε φορά είναι μεγάλος, είπε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται, για να κλείσει μία αξιολόγηση -μέχρι στιγμής- έρχεται ένας πολύ μεγάλος λογαριασμός για τον ελληνικό λαό» δήλωσε η βουλευτής και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Ήλθε ένα τρίτο μνημόνιο, το οποίο ήταν αχρείαστο, ήλθαν νέα μέτρα 9 δισ. ευρώ, ήλθαν αυξημένοι φόροι παντού, από 1/1/2017 ξανά αυξάνονται οι φόροι σε όλα, στα τσιγάρα, στην κινητή τηλεφωνία, τη σταθερή τηλεφωνία, τη συνδρομητική τηλεόραση, ό,τι κινείται, φορολογείται. Κάθε φορά που διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας ανησυχώ για το μέγεθος του λογαριασμού, που θα καταλήξει να έλθει στον ελληνικό λαό» ανέφερε η κ. Ασημακοπούλου, εκφράζοντας ανησυχία για το κόστος της υλοποίησης των πρωθυπουργικών εξαγγελιών, που αφορούν τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους κατοίκους των νησιών του Β. Αιγαίου.

«Όταν ακούμε ότι η β’ αξιολόγηση κινδυνεύει, ανησυχούν όλοι διότι ζήσαμε ένα δραματικό καλοκαίρι, όπου η συμπεριφορά αυτή (σ.σ. της κυβέρνησης) μας οδήγησε στο χείλος του γκρεμού. Δε θέλω να ξαναοδηγηθούμε εκεί και δεν ξέρω ποιο είναι το κόστος αυτών των πραγμάτων που φέρνει ο κ. Τσίπρας και ας είναι καλά για κάποιους ανθρώπους» διευκρίνισε.

Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «κοροϊδία» την καταβολή του εφάπαξ επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους. «Το δίνει στην αριστερή τσέπη και το έχει ήδη πάρει από τη δεξιά με την περικοπή του ΕΚΑΣ, αλλά και τις νέες περικοπές, που έρχονται στις συντάξεις» είπε, υπενθυμίζοντας ότι «όταν ήταν πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς και έδωσε 350 εκατ. ευρώ κοινωνικό μέρισμα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ένα υπερήφανο «όχι»».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στην ονομαστική ψηφοφορία για την καταβολή του επιδόματος, επισήμανε: «Εμείς σίγουρα θέλουμε να βοηθηθούν όσοι έχουν πληγεί από την κρίση – αυτό βεβαίως περιλαμβάνει και τους συνταξιούχους, περιλαμβάνει και τους άνεργους (9 στους 10 δεν παίρνουν επίδομα από ΟΑΕΔ λόγω μακροχρόνιας ανεργίας) και άλλες κατηγορίες ανθρώπων, που έχουν πληγεί από την κρίση. Από την άλλη πλευρά δε μπορούμε να ανεχθούμε να κοροϊδεύει ο κ.Τσίπρας συνεχώς τον κόσμο, χωρίς να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας γι’ αυτό, εξ ου και ήταν ισορροπημένη στάση το «παρών» από την πλευρά της ΝΔ, η οποία είναι και παρασάγγας πιο υπεύθυνη και σοβαρή από τη στείρα αντιπολίτευση που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, του «όχι» σε όλα».

Η κ. Ασημακοπούλου εξέφρασε την άποψη ότι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και οι παροχές, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, εντάσσονται σε μία στρατηγική, η οποία αφήνει ανοιχτά δύο ενδεχόμενα, «το να μπορέσει να εξαγοράσει χρόνο και να παραμείνει περισσότερο στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος και το δεύτερο ενδεχόμενο η τροπή των πραγμάτων να απαιτήσει να κάνει μία ηρωική έξοδο». «Πιστεύω ότι μέχρι τον Μάρτιο (σ.σ. ο πρωθυπουργός) θα έχει πάρει τις αποφάσεις του αναγκαστικά, ή έτσι ή αλλιώς. Είτε θα την κλείσει την αξιολόγηση με όποιο κόστος, είτε δε θα την κλείσει και θα πάει σε εκλογές» εκτίμησε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση