HomeHL-GreeceΚασσελάκης: Μπορούμε να νικήσουμε στις ευρωεκλογές – Αιχμές για Τσίπρα, επίθεση σε Ανδρουλάκη

Κασσελάκης: Μπορούμε να νικήσουμε στις ευρωεκλογές – Αιχμές για Τσίπρα, επίθεση σε Ανδρουλάκη

«Αποτυχία είναι να είσαι επαγγελματίας πολιτικός και να προδίδεις τη λαϊκή σου βάση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις γέφυρες με το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έκοψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον απόηχο της σημερινής τοποθέτησης του προκατόχου του και πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο 9ο «Φόρουμ των Δελφών». Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος ακόμα και για νίκη στις ευρωεκλογές, ενώ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Μιλώντας στο Live news με τον Νίκο Ευαγγελάτο, κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο φόρουμ των Δελφών:   «Tι είπε ακριβώς; Πάμε λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε λίγο που βρισκόμαστε» ανέφερε με εμφανή την αμηχανία ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας για το Tik Tok πως ο κ. Μητσοτάκης το χρησιμοποίησε μετά το δυστύχημα των Τεμπών, για να ξεχαστεί η υπόθεση.

«Εγώ έχω υποχρέωση να επικοινωνώ με όλα τα κοινά όταν έχω απέναντι μου μια λίστα Πέτσα» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αρνούμενος ότι ο προκάτοχός του λαμβάνει αποστάσεις από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, «πιστεύω ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία» του κόμματος δήλωσε ο κ. Κασσελάκης και αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, «επειδή μιλάει για την Αριστερά και την Ευρώπη ισχύει ότι ο προοδευτικός κόσμος έχει μια δύσκολη συνθήκη μπροστά μας», τόνισε.

Παραμένει στην ευρωομάδα της Αριστεράς

Ο κ. Κασσελάκης επιβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στην ευρω-ομάδα της Αριστεράς, ενώ «είναι η ευκαιρία να δείξουμε και στην υπόλοιπη Ευρώπη πως χτίζεται ένα αφήγημα κυβερνώσας Αριστεράς, σύγχρονης Αριστεράς», υποστήριξε. Στο πλαίσιο αυτό, «έχουμε Ευρωεκλογές σε δύο μήνες που θα καθορίσουν το μέλλον της ηπείρου μας. Ας συζητήσουμε το μέλλον επιτέλους» παρατήρησε ο κ. Κασσελάκης στη σκιά του προκατόχου του, εντάσσοντας τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη πολιτική φάση. «Όλα καλοπροαίρετα, αλλά είναι σημαντικό να συζητήσουμε για το μέλλον» τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Σχετικά με την παρούσα πολιτική συγκυρία, «αυτή τη στιγμή, το λέω ειλικρινά, αισθάνομαι και βλέπω ένα ρεύμα στην κοινωνία» περιέγραψε, εκτιμώντας πως «πάντως ανεβαίνουμε» ενόψει Ευρωεκλογών. «Η διαδικασία των Προκριματικών έχει μεγάλη απήχηση στην κοινωνία» και «μέσα σε δύο μήνες μπορούν όλα να ανατραπούν. Κάθε μέρα που περνάει νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε» αντέτεινε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «θέλω να κερδίσω, θέλουμε να κερδίσουμε», άποψη που συμμερίζονται, όπως είπε, όλοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Με τα δεδομένα που παρατηρώ σήμερα νομίζω ότι είναι πολύ εφικτό να είμαστε πρώτοι» συνέχισε, ενώ προέβλεψε ότι «αν δεν είμαστε, θα είμαστε στις βουλευτικές το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Όπως εξήγησε, «το 52% αποχή δεν είναι απολιτίκ είναι απογοητευμένοι από την πολιτική» και πρόσθεσε ότι «αποτυχία θα είναι αν αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας αν συνεργαστούμε με μηχανισμούς συμφερόντων». Στον αντίποδα, «αυτό το οποίο χτίζουμε είναι ένα κόμμα σε έναν κόσμο που ψάχνει τη βαθιά ανανέωση στο πολιτικό προσωπικό».. Επιτυχία είναι όταν ένας πολιτικός είναι αυθεντικός όταν δε φοβάται να φανταστεί τη ζωή του έξω από το πολιτικό σύστημα», σημείωσε.

«Η τάση μας είναι ξεκάθαρα ανοδική ίσως και εκθετική» ανέφερε για την πορεία του κόμματος, συμπληρώνοντας πως «εμείς όντας αυθεντικοί, θα πετύχουμε». Ερωτηθείς, εκ νέου στην συνέχεια για τυχόν αποστάσεις του Αλέξη Τσίπρα, «τον άνθρωπο τον αγαπάω πραγματικά» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας πως «όλα αυτά έχουν λυθεί το συνέδριο, μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιο συμπαγής από ποτέ», όπως εξήγησε.

Να αποδείξει ο Ανδρουλάκης ότι δεν είναι εκβιαζόμενος

Σηκώνοντας, παράλληλα, τους τόνους και προς τη Χαριλάου Τρικούπη, «είναι δικό του θέμα να αποδείξει ότι δεν είναι» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης σε ερώτηση για το εάν επιμένει στο χαρακτηρισμό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη ως «εκβιαζόμενου», οξύνοντας την ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο κομμάτων. «Προφανώς δεν θα έλεγα ότι εμπνέει εμπιστοσύνη ότι δεν υπάρχει κάτι εκεί» συνέχισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμπληρώνοντας πως «εγώ απευθύνω έναν χαρακτηρισμό βάσει δεδομένων που παρατηρώ». Σε ερώτηση μάλιστα για μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ ο κ. Κασσελάκης απάντησε κατηγορηματικά «όχι», αντιτείνοντας πως «ο ρόλος μου είναι η αξιωματική αντιπολίτευση να χτίζει μέτωπα με την κοινωνική αντιπολίτευση», ενώ χαρακτήρισε το «μισό ΠΑΣΟΚ» ως μη προοδευτικό.

Υπέρ προσλήψεων στην Αστυνομία

Στο πεδίο της ασφάλειας, εκτίμησε πως «έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη μεταξύ πολίτη και αστυνομίας πλέον» και τάχθηκε υπέρ νέων προσλήψεων στην Αστυνομία. Αναφορικά με τη χρήση όπλου από τους αστυνομικούς, «ό,τι είναι το νομικό πλαίσιο, να επιτρέπεται» απάντησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμπληρώνοντας πως αν κάποιος οπλοφορεί, ο αστυνομικός πρέπει να επεμβαίνει. «Αν πρόκειται για ένα έγκλημα προφανώς» δήλωσε, ενώ «αν υπάρχει βανδαλισμός, πρέπει να υπάρχει επέμβαση. Έχω πει ξεκάθαρα ότι στους βανδαλισμούς δεν είμαι υπέρ» ξεκαθάρισε, στην περίπτωση καταλήψεων.

Για την οικονομία, «αλλάζουμε το φορολογικό μείγμα του Έλληνα πολίτη» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εκτιμώντας ότι αυτό θα δώσει μεγάλη ώθηση στην κοινωνία, ενώ χαρακτήρισε ως απαράδεκτους τους έμμεσους φόρους. Ακόμη, «η καλύτερη υγεία είναι μια φοροαπαλλαγή για τον Έλληνα πολίτη» σημείωσε και πρόσθεσε πως «υπάρχει σπατάλη παντού». «Η ατομική κλίμακα γίνεται πολύ πιο προοδευτική» εξήγησε ο κ. Κασσελάκης, σχολιάζοντας πως θα βοηθήσει πάρα πολύ την ανάπτυξη. «Από τα μερίσματα υπάρχει περίπου 1,8 δις ευρώ πλεόνασμα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ αυξάνεται ο φόρος εισοδήματος «πάνω από 200.000 ευρώ εισόδημα».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση