HomeHL-GreeceΥπόθεση Ασημακοπούλου: Εστάλησαν 40.000 emails, έρχονται νέες εξελίξεις

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Εστάλησαν 40.000 emails, έρχονται νέες εξελίξεις

Μετά την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται νέες εξελίξεις στην υπόθεση Ασημακοπούλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραιτήσεις, αντιδράσεις και… το πολιτικό σκηνικό στο «κόκκινο» μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού να αποκλείσει της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο.

Η αποστολή email, βλέπετε, σε ψηφοφόρους του απόδημου ελληνισμού είχε ως αποτέλεσμα ραγδαίες εξελίξεις τόσο για την ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, όσο και για τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, αλλά και τον γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Θεοδωρόπουλο, οι οποίοι αμφότεροι παραιτούνται από τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις και να αναλάβει, το πολιτικό κόστος. Ζητεί συγκεκριμένα να μάθει πώς έγινε η διαρροή και από ποιον; Γιατί δεν προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων; Έχουν γίνει και άλλες διαρροές και προς τα πού; Το ΠαΣοΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ΝΔ έχει μετατρέψει το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό της κέντρο με ευθύνη του Μαξίμου και ζητεί από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως να λογοδοτήσει για τη διαρροή των δεδομένων και να αναλάβει την ευθύνη.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, εστάλησαν συνολικά 40.000 emails. Με δυο λόγια, μετά την Καθαρή Δευτέρα αναμένονται και άλλες εξελίξεις.

Η ώρα της απόδοσης ευθυνών

Προτού πάντως συμπληρωθούν δύο εβδομάδες η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποχρεώθηκε ν’ αποσυρθεί από τη μάχη για την επανεκλογή της στις Βρυξέλλες, διότι εκ της εσωτερικής έρευνας που διεξήχθη άρον-άρον διαπιστώθηκε πως όσα είχαν καταγγελθεί δεν απείχαν πολύ από την πραγματικότητα. Πλέον όφειλε να προστατεύσει το κόμμα της και να μην δώσει τροφή για επιπλέον φθορά.

«Η συνείδησή μου δε μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας», ανέφερε σχετικώς η ίδια, αφότου βέβαια είχε ενημερωθεί πως δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο ύστερα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αποκάλυψε σχετικώς η Χριστίνα Κοραή στο Live News του MEGA, η ευρωβουλευτής συναντήθηκε την Πέμπτη στο Μαξίμου με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Σε αυτήν τη συνάντηση η κ. Ασημακοπούλου προσφέρθηκε να διευκολύνει τη ΝΔ και ζήτησε να μην υπολογίζεται για το ευρωψηφοδέλτιο. Θα παραμείνει απλώς στρατιώτης της παράταξης, διεμήνυσε. Κοινώς η παραίτηση της κ. Ασημακοπούλου ήταν μονόδρομος δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να βαδίζει προς τις ευρωεκλογές με την ιστορία αυτή ανοιχτή. Της επισημάνθηκε μάλιστα ότι ως δεύτερη στις δημοσκοπήσεις δεν είχε ανάγκη στα στείλει αυτά τα emails και να ενεργήσει με αυτόν τον τρόπο.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε ήδη αφήσει να εννοηθεί πως, εφόσον προκύπτουν ευθύνες, θα επενέβαινε ο ίδιος. Ούτε σε αυτήν την περίπτωση σκόπευε να κάνει εκπτώσεις. Ευελιξία κινήσεων, άλλωστε, η κυβέρνηση δεν είχε μετά την έναρξη τόσο της εισαγγελικής έρευνας όσο και της έρευνας που είχε διαταχθεί από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Προκειμένου να προλάβει τις εξελίξεις έλαβε τα μέτρα της.

tovima.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση