HomeΚΡΗΤΗΗ σχολική στέγη «βγάζει» στους δρόμους τους γονείς

Η σχολική στέγη «βγάζει» στους δρόμους τους γονείς

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Λότζια διοργανώνουν οι γονεϊκοί σύλλογοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποίηση κατέρχονται το πρωί έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου, μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου καθώς και μέλη του Σωματείου Οικοδόμων που συνδιοργανώνουν την κινητοποίηση.

Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί οι γονείς θα πραγματοποιήσουν παράστασης διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 9:30.

Οι γονείς των μαθητών στο Ηράκλειο με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρονται για τα οξυμένα προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν αρκετά συγκροτήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη, ενώ οι διοργανωτές καλούν τους Συλλόγους Γονέων να προχωρήσουν σε υπομνήματα προς το Δήμο Ηρακλείου στα οποία θα περιγράφουν τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε σχολείο.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν ότι επιδιώκουν:

«Να ενημερώσουν τους δημοτικούς άρχοντες πως οι ανάγκες των παιδιών δεν μπορούν να περιμένουν. Πως έχουν υποχρέωση να αντιμετωπίσουν τα καυτά ζητήματα της σχολικής στέγης και της ασφάλειας των σχολείων χωρίς καμία αναβολή.

Η χρηματοδότηση δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη, αν μιλάμε για κάλυψη των αναγκών υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων, πόσο μάλλον για νέα κτίρια».

Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα καθώς η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την αποκατάσταση των προβλημάτων της σχολικής στέγης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση