HomePost ItΈνωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Κάλεσμα στη διαμαρτυρία

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Κάλεσμα στη διαμαρτυρία

Διαμαρτυρία για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σωματείο μας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, καλεί όλα τα μέλη του και όλους τους  εργαζόμενους, τον Ηρακλειώτικο λαό  να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν το Σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και η 3μελής  Επιτροπή Γιατρών ΠΑΓΝΗ ενάντια στην έναρξη των απογευματινών χειρουργείων την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 12:30 στην πύλη του ΠΑΓΝΗ.

Παράλληλα, κάνουμε γνωστό ότι έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 11πμ έως τις 4μμ από το ΕΚΗ για διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας με την ενεργοποίηση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων και το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για το ιδιωτικό έργο των ιατρών του ΕΣΥ. Πατώντας πάνω στην αθλιότητα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει το θράσος να παρουσιάζει ως «ανακούφιση και διέξοδο» για τους ασθενείς την καθιέρωση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων.

Επί της ουσίας θέλουν να μας πείσουν ότι οι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας που χρειάζονται, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως κυβέρνηση, επιχειρηματικοί όμιλοι και τα κόμματά τους μπροστά στο κέρδος δε μετράνε ούτε την ανθρώπινη ζωή!

Πρακτικά πλέον όποιος δεν έχει να πληρώσει, θα συνεχίσει να στοιβάζεται στις λίστες των τακτικών χειρουργείων και ιατρείων περιμένοντας μάταια τη σειρά του, αφού πολλές επεμβάσεις και ραντεβού έχουν αναμονή μηνών ή ακόμη και ετών!

Στο Ηράκλειο μόνο περιμένουν πάνω από 5.500 ασθενείς, μόνο 3 χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν πλέον στο Βενιζέλειο και αυτές χάρη σε συμβάσεις με ιδιώτες αναισθησιολόγους, οι οποίοι δεν συμμετέχουν καν στις εφημερίες. Επίσης, στο ΠΑΓΝΗ χειρουργικά κρεβάτια είναι κλειστά λόγω έλλειψης νοσηλευτών και αναισθησιολόγων. Αντί να στελεχώσει πλήρως όλες τις απαραίτητες χειρουργικές αίθουσες, το υπουργείο προτρέπει τους ασθενείς να πληρώσουν ποσά από 300 έως 2.000 ευρώ ανά επέμβαση στα δημόσια νοσοκομεία, για να χειρουργηθούν ταχύτερα από το υπηρετούν ελλιπές προσωπικό, σπρώχνοντας έτσι όλους τους ασθενείς προς τους μεγαλοκλινικάρχες, οι οποίοι τρίβουν τα χέρια τους.

Εμείς οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα, στα Super market, στις αποθήκες, στα εργοστάσια, στην καθαριότητα, στα γραφεία, στις τουριστικές επιχειρήσεις, που βλέπουμε κάθε μέρα, τον έναν μετά τον άλλο τους συναδέλφους μας, να σφίγγουν τα δόντια για να βγεί η βάρδια, που σακατευόμαστε στα εργοστάσια, τις αποθήκες, τα καταστήματα αφού τα μέτρα ασφάλειας είναι ανύπαρκτα , που υποφέρουμε από από μυοσκελετικά προβλήματα από την ορθοστασία και την εντατικοποίηση, που ζούμε στο πετσί μας την ακρίβεια, στα βασικά αγαθά και βλέπουμε τον μισθό του μήνα να εξανεμίζεται τις πρώτες 15 μέρες, έχουμε ήδη πληρώσει και με το παραπάνω με τις εισφορές μας και τη φορολογία τις δομές Υγείας. Είναι δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε δωρεάν υπηρεσίες υγείας στα δημόσια νοσοκομεία και στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών για να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, για αυξήσεις στους μισθούς γιο να να σταματήσει το σχέδιο υποβάθμισης και υποστελέχωσης των νοσοκομείων μας με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση.

ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ!

Λέμε ως εδώ! Δεν θα το επιτρέψουμε!  Δεν θα ανεχτούμε να βάζουμε ολοένα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για ολοένα πιο υποβαθμισμένη περίθαλψη και υγεία. Δεν θα ανεχτούμε να αντιμετωπίζεται ο λαός ως πελάτης και η Υγεία ως εμπόρευμα!

Μόνο οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να βάλουν πάγο στους σχεδιασμούς τους!

Διεκδικούμε μαζί με τους υγειονομικούς:

  • ΟΧΙ στα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή. Να καταργηθούν οι πληρωμές στα δημόσια νοσοκομεία
  • Κατάργηση πληρωμών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Πλήρη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και της ΠΦΥ με όλο το απαραίτητο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν αναβαθμισμένο σύστημα Υγείας που να καλύπτει καθολικά τις ανάγκες, με αυξημένη (αποκλειστική) χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Γενναία χρηματοδότηση όλων των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Καμία συγχώνευση, υποβάθμιση/κλείσιμο τμημάτων και δομών Υγείας.
  • Άμεση κάλυψη με κινητές μονάδες για περιοχές όπως η ΒΙΠΕΗ και η Χερσόνησος όπου εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι
  • Όχι στην υποβάθμιση, την κατάργηση και τη συγχώνευση δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση