HomeΚΟΣΜΟΣΗ Χίλαρι πιστεύει πως έχει την νίκη στο τσεπάκι της: «Τέρμα στους υπνάκους», λέει στα ΜΜΕ

Η Χίλαρι πιστεύει πως έχει την νίκη στο τσεπάκι της: «Τέρμα στους υπνάκους», λέει στα ΜΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τέρμα στους υπνάκους», είπε η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της τρίτης και τελευταίας προεδρικής τηλεμαχίας.

Η πρώην πρώτη κυρία στις ΗΠΑ ξεκαθάρισε πως από εδώ και στο εξής θα έχει δουλειές με «φούντες» αφού θα είναι αυτή που αναλάβει το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ.

Η Χίλαρι βάζει στόχο να «οργώσει» όλες τις πολιτείες-προπύργια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, πατώντας πάνω στις αδυναμίες του αντιπάλου της , Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσκοπήσεις που έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες εμφανίζουν πιθανή μια νίκη της Χίλαρι στο παραδοσιακά ρεπουμπλικανικό Τέξας. Κι όχι μόνο στο Τέξας αλλά και στην Αριζόνα και στη Νεβάδα (που συνηθίζει να εκλέγει προέδρους), με τα ποσοστά του Τραμπ να «τρίζουν» παράλληλα σε Φλόριντα και Κολοράντο. Ολόκληρος ο αμερικανικός Νότος υπάρχει πλέον σοβαρό ενδεχόμενο να βαφτεί μπλε (στα χρώματα δηλαδή των Δημοκρατικών), αν και παραδοσιακά ήταν κόκκινος (στα χρώματα των Ρεπουμπλικάνων).

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ,  μιλώντας στο Οχάιο, παρουσίασε τον αυτό του ως νικητή ωστόσο, αμερικανικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως, η εμφάνιση του στην τελευταία τηλεμαχία έδωσε αρκετούς πόντους στην υποψήφια των Δημοκρατικών για το χρίσμα.

Την ίδια ώρα, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση των Δημοκρατικών, ο Αμερικανός πρόεδρος , Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε «επικίνδυνες» τις δηλώσεις Τραμπ, τονίζοντας ότι η τακτική του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου να αμφισβητεί την εγκυρότητα της κάλπης υπονομεύει την ίδια δημοκρατία στις ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις Τραμπ έχουν βάλει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αχαρτογράφητα πολιτικά νερά, καθώς ποτέ στο παρελθόν ένας υποψήφιος μεγάλου κόμματος δεν έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της κάλπης με καταγγελίες περί νοθείας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση