HomeΚΡΗΤΗΚαθημερινές οι κλοπές ζώων σε χωριά του Ηρακλείου-Ανησυχία στους κατοίκους

Καθημερινές οι κλοπές ζώων σε χωριά του Ηρακλείου-Ανησυχία στους κατοίκους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι κάτοικοι αρκετών χωριών της ενδοχώρας του Ηρακλείου από τα απανωτά περιστατικά κλοπών, που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, με λεία…κουνέλια, κότες, πρόβατα και γουρούνια.

Ζωντανό για ζωντανό δεν έχει μείνει στις αγροικίες τους, οι οποίοι τα εκτρέφουν λόγω και των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, που βιώνουν, προκειμένου να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Κουνέλια, κότες, πρόβατα, κατσίκες, αλλά και γουρούνια έχουν κάνει φτερά ακόμη και από αγροικίες, οι οποίες δε βρίσκονται σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο.

Οι δράστες ιδιαίτερα θρασείς, δε διστάζουν να κλέψουν τα ζώα ακόμη και μέρα-μεσημέρι, αδιαφορώντας για το αν θα έρθουν αντιμέτωποι με τον ιδιοκτήτη τους.

Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών, που έχουν μπει στο στόχαστρο πραγματικά έχουν ανησυχήσει και προσπαθούν με κάθε τρόπο να προφυλάξουν τα ζώα, που τους έχουν απομείνει.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις διανυκτερεύουν στις αγροικίες και τα ποιμνιοστάσια, όπου έχουν τα ζώα τους, ώστε να μη βρεθούν στη δυσάρεστη θέση και αντιληφθούν ότι όλα έχουν κάνει φτερά.

Ωστόσο στις περισσότερες φορές, οι κλοπές δεν καταγγέλλονται στην αστυνομία κι έτσι οι δράστες συνεχίζουν ανενόχλητοι την παράνομη δράση τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση