HomeΣΠΟΡΗ Κλήρωση των ομάδων μας σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Η Κλήρωση των ομάδων μας σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Με την εντυπωσιακή νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα χθες απέναντι στην Οντ με 3-0 , ξεκίνησε η ευρωπαϊκή χρονιά για τις ελληνικές ομάδες με τον καλύτερο τρόπο. Σήμερα Παρασκευή 15/7 έγινε η κλήρωση τόσο για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που συμμετέχουν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ , όσο και για ΠΑΟ ,ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα που συμμετέχουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ , πολύ πιθανό να έχουμε ευρωπαικά déjà vu από παλαιότερες ευρωπαϊκές τους περιπέτειες . Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σέριφ Τίρασπολ- Χάποελ Μπερ Σεβά , με τους Ισραηλινούς να έχουν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι με 3-2.

Οι Μολδαβοί με τους οποίους ο Ολυμπιακός είχε αναμετρηθεί και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και το 2009-2010 , είναι ισόβιοι πρωταθλητές στην χώρα τους και μοιάζουν φαβορί για πρόκριση παρά την ήττα τους .

Oι Ισραηλινοί στους οποίους μεταγράφηκε φέτος ο Μιγκέλ Βίτορ από τον ΠΑΟΚ, θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους στην Μολδαβία για πρόκριση αν και αουτσάιντερ. Ο Ολυμπιακός θα είναι φαβορί είτε απέναντι στην Σέριφ είτε απέναντι στην Χάποελ και αν παρουσιαστεί σοβαρός θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Και για τον ΠΑΟΚ προέκυψε ζευγάρι από τα παλιά , καθώς θα  αναμετρηθεί με τον σπουδαίο Άγιαξ με τον οποίο είχε αναμετρηθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010-2011 και τον είχε κοιτάξει στα μάτια πριν αποκλειστεί λόγω εκτός έδρας γκολ.

Ο Αίαντας , που έχασε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική , θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι  μια πολύ καλή αρχή.

Mε παίκτες όπως οι Σίλεσεν , Μίλικ και Βέστερμαν είναι πάντα μια πολύ υπολογίσιμη δύναμη και ο Δικέφαλος του Βορρά πρέπει να αποδώσει το 100% για να ελπίζει σε πρόκριση αν και φέτος τα πράγματα είναι πιο εύκολα από το 2010 καθώς τότε ο Αγιαξ με τον Σουάρες στο ρόστερ του φάνταζε υπερδύναμη κάτι που δεν συμβαίνει φέτος.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, τώρα , αρχικά για την ΑΕΚ  , η κλήρωση ήταν δύσκολη μεν αλλά όχι ακατόρθωτη . Οι Κιτρινόμαυροι θα αντιμετωπίσουν την γαλλική Σεντ Ετιέν , την ποιοτικότερη ομάδα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν από το γκρουπ δυναμικότητας στο οποίο βρίσκονται.

Οι Στεφανουά που τερμάτισαν στην έκτη θέση του πρωταθλήματός τους την προηγούμενη χρονιά είναι ένας δύσκολος αντίπαλος αλλά όχι ανυπέρβλητος με την ΑΕΚ να πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα το παιχνίδι στο ιστορικό Ζοφρουά Γκισάρ που έχει ζήσει ιστορικές ευρωπαϊκές στιγμές στο παρελθόν.

Ο Παναθηναϊκός , είχε μάλλον εύκολη κλήρωση καθώς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΑΙΚ Στοκχόλμης- Γιουρόπα ( ομάδα από το Γιβραλτάρ). Oι Σουηδοί που κέρδισαν με 1-0 τον πρώτο αγώνα είναι το φαβορί, αλλά όπως έδειξε και η Λίνκολν απέναντι στην Σέλτικ δεν έχουμε λόγο να υποτιμάμε τόσο τις ομάδες του Γιβραλτάρ.

Η ΑΙΚ που έχει κακή για εμάς προϊστορία καθώς είχε αποκλείσει την ΑΕΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999, είναι μια σταθερή δύναμη στην Σουηδία θα έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ετοιμότητας λόγω του ότι έχει αρχίσει το πρωτάθλημά τους ήδη.

Όμως ο σοβαρός ευρωπαϊκός Παναθηναϊκός ,δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να την αποκλείσει . Αν τώρα βρεθεί στον δρόμο του η ομάδα από το Γιβραλτάρ θα είναι αντιμέτωπος με κάτι το εντελώς άγνωστο με το οποίο θα είναι ακλόνητο φαβορί αλλά οφείλει και να είναι προσεκτικός για να μην βρεθεί προ εκπλήξεων.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα , που ξεκίνησε εντυπωσιακά την ευρωπαϊκή του πορεία χθες , θα αντιμετωπίσει , αν εφόσον δεν αυτοκτονήσει στην Νορβηγία , απέναντι στην Οντ , την ολλανδική Άλκμααρ . Μια δύσκολη κλήρωση για τον Αγιαξ της Ηπείρου καθώς έχει να αντιμετωπίσει μια έμπειρη , αντίθετα από αυτόν , ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με ποιοτικούς παίκτες και σε πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας .

Αν όμως ακολουθήσει το παράδειγμα του Ατρομήτου που το 2013 , παραλίγο να την αποκλείσει και αν ο Γιάννης Πετράκης συνεχίσει να παραδίδει μαθήματα προπονητικής όπως χθες , έχει κάποιες ελπίδες να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να προχωρήσει.

Αυτή ήταν η πρώτη κλήρωση για τις ελληνικές ομάδες , με τους 2 αιώνιους να αισθάνονται ευχαριστημένοι καθώς μόνο ο κακός τους εαυτός μπορεί να τους αποκλείσει , τους 2 δικέφαλους να έχουν δύσκολη αλλά ρεαλιστική αποστολή και τον ΠΑΣ να κοιτάζει την ευρωπαϊκή αυτή περιπέτεια σαν ένα ταξίδι που θέλει να φτάσει όσο μακρύτερα μπορέσει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση