HomeHL-SportsTo θαύμα κράτησε 45′ για τον Ολυμπιακό και το 0-2 έγινε τελικά 4-2

To θαύμα κράτησε 45′ για τον Ολυμπιακό και το 0-2 έγινε τελικά 4-2

Μοιραίο το τσαφ του Μεριά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α' ημιχρόνου, άλλαξε τα πάντα και η Τότεναμ επέβαλε το ρυθμό της στο δεύτερο μισό του ματς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Πειραιώτες με τσαμπουκά και θράσος μπροστά σε συνδυασμό με την ψυχή και την αυτοθυσία πίσω έκαναν θαύματα με συνέπεια να προηγηθούν με 0-2 χωρίς ουσιαστικά να απειληθούν.

Τα πάντα όμως, άλλαξαν στο πρώτο λεπτό της δίλεπτης καθυστέρησης του α’ ημιχρόνου όταν από ένα μοιραίο τσαφ του Μεριά οδήγησε στη μείωση του σκορ για τους Άγγλους.

Αυτό ήταν το κομβικό σημείο της αναμέτρησης για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ…

Στο δεύτερο μέρος έγινε ένα άλλο ματς και το σκορ σταμάτησε εν τέλει στο 4-2 υπέρ της Τότεναμ με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων.

Οι «ερυθρόλευκοι» χώλαιναν στο κέντρο, δεν βοηθήθηκαν στον χρόνο, που έπρεπε από τον Πέδρο Μαρτίνς (άργησε να αντιδράσει ξανά ο Πορτογάλος) και ο Ζοσέ Μουρίνιο από τον αντίπαλο πάγκο νίκησε με μεγάλη ανατροπή.

Βέβαια ο Ολυμπιακός είναι και πάλι μέσα στην πρόκριση για να συνεχίσει ως τρίτος στο Γιουρόπα Λιγκ αρκεί να νικήσει με οποιοδήποτε σκορ τον Ερυθρό Αστέρα στις 10 Δεκεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι Πειραιώτες, όμως, έδειξαν πως δεν είναι μακριά να κάνουν την Ευρώπη να παραμιλάει και αυτό είναι κάτι, που αφήνει πικρή γεύση… Και μέσα σε όλα αυτά τώρα όλοι στο Λιμάνι είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξου το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ την Πρωτομηνιά, που θα κρίνει τα πάντα, αφού οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης φέρνει… τσουνάμι εξελίξεων.

Aν δεν ήταν το λάθος του Μεριά… 

Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, έκαναν καταπληκτική εμφάνιση στο α’ ημίχρονο, αναγκάζοντας τους οπαδούς των «σπιρουνιών» να παρακολουθούν αποσβολωμένοι το ματς κι ενώ αντίστοιχα οι περισσότεροι από 5.000 οπαδοί της ελληνικής ομάδας παραληρούσαν στις εξέδρες, βλέποντας τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-0 στο 19′.

Πολύ ωραίο γκολ από τον Ελ Αραμπί στο 6′, ο Σεμέδο έδειξε 13 λεπτά αργότερα ότι το έχει το γκολ, αν και στόπερ, και οι παίκτες του Μαρτίνς γενικότερα κυριαρχούσαν, υποχρεώνοντας τους Λονδρέζους σε παθητικό ρόλο.

Όλα πήγαιναν πρίμα, αλλά στο 45’+1 ο Μεριά έκανε ανεπίτρεπτο λάθος στην καρδιά της άμυνας, ο Άλι δεν το συγχώρησε και το 1-2 άλλαξε την ψυχολογία των Άγγλων, που μεταμορφώθηκαν στο β’ ημίχρονο.

Πίεσαν από την αρχή και ισοφάρισαν με τον Κέιν στο 50′, σε φάση πάντως που έχει προηγηθεί φάουλ του Μόουρα στον Τσιμίκα και από γρήγορη εκτέλεση πλαγίου άουτ δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν οι αμυντικοί των «ερυθρόλευκων» για να προκύψει η ισοφάριση.

Οι γηπεδούχοι έπιασαν φοβερό ρυθμό, ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να τον παρακολουθήσει όσο κυλούσε ο χρόνος και ο Μαρτίνς έπρεπε να βάλει τον Βαλμπουενά στο παιχνίδι, καθώς χάθηκε τελείως ο έλεγχος στη μεσαία γραμμή κι ενώ οι Πειραιώτες θα μπορούσαν ενδεχομένως με τον Γάλλο άσο να επωφεληθούν σε κάποια αντεπίθεση, αφού άφηνε κενούς χώρους στα μετόπισθεν η Τότεναμ.

Τελικά, ο Βαλμπουενά μπήκε στο 74′, αλλά ένα λεπτό νωρίτερα ο Οριέ είχε γράψει το 3-2 και το ματς δεν γυρνούσε πια, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Κέιν στο 77′.

Πλέον, ο Ολυμπιακός καλείται να νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα για να συνεχίσει και τον Φεβρουάριο στην Ευρώπη, αν και βέβαια προέχει το τρίποντο στο προσεχές ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Bούλγαρος Γκεόργκι Καμπάκοφ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μαρτίν Μαργκαρίτοφ και Ντιγιάν Βαλκόφ.Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Ιταλός Μίκαελ Φάμπρι και βοηθός ο συμπατριώτης του Νταβίντε Μάσα.

Κίτρινες: 61′ Αλντερβάιρελντ – 39′ Σεμέδο, 68′ Μπουχαλάκης, 71′ Τσιμίκας, 75′ Ποντένσε.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ζοζέ Μουρίνιο): Γκασανίγκα, Οριέ, Ρόουζ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ντάιερ (29′ Έρικσεν), Γουίνκς, Μόουρα (61′ Σισοκό), Σον, Άλι (83′ Ντομπελέ), Κέιν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (74′ Βαλμπουενά), Ποντένσε (78′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Ελ Αραμπί (85′ Γκερέρο).

Διαφήμιση
Διαφήμιση