HomeΚΡΗΤΗΟ Β. Κεγκέρογλου για την επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Ο Β. Κεγκέρογλου για την επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το θέμα της επανένταξης εκείνων που βγήκαν εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής μετά από ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

Ο κ. Κεγκέρογλου υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του, συνολικά 33.972 οφειλέτες σε σύνολο 113.932 που είχαν ενταχθεί έως και τον Ιούλιο στη ρύθμιση των 100 δόσεων, τέθηκαν εκτός με τις αυστηρότερες προϋποθέσεις που ψήφισε εκ των υστέρων η Κυβέρνηση.

Αποτέλεσμα αυτού οι επιχειρήσεις να χάσουν την ρύθμιση και την ενημερότητα και το ΙΚΑ έσοδα πάνω από ένα δις Ευρώ.

Στην συνέχεια ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη επανένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων σε όσους την απώλεσαν λόγω ανωτέρας βίας ή λόγω των αυστηρότερων προϋποθέσεων που τέθηκαν εκ των υστέρων από τη Κυβέρνηση, χωρίς την πλήρη ενημέρωση των ασφαλισμένων και εφόσον βέβαια αυτοί καταβάλλουν τα ήδη οφειλόμενα ποσά για τις τρέχουσες υποχρεώσεις.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός, κ. Πετρόπουλος αναγνώρισε το πρόβλημα αλλά αναφέρθηκε γενικά στο ασφαλιστικό, χωρίς να απαντήσει συγκεκριμένα στην ερώτηση και τη πρόταση του Βουλευτή, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του προεδρεύοντος, κ. Κακλαμάνη, ο οποίος έδωσε στον Υφυπουργό επιπλέον χρόνο για να απαντήσει στη συγκεκριμένη πρόταση του κ. Κεγκέρογλου.

Δυστυχώς όμως, απάντηση δεν υπήρξε παρά μόνο μια γενικότερη αναφορά περί εξέτασης του θέματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση