HomeΣΠΟΡΠΑΟΚ – Ατρόμητος 1-1

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στον Ατρόμητο, πληρώνοντας την κάκιστη εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά και την αδυναμία να «καθαρίσει» το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Ο Λαζαρίδης «χρυσός» σκόρερ για τους Περιστεριώτες.

Η εικόνα του αγώνα
Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλα δεν κατάφερε να τη μετουσιώσει σε ευκαιρίες. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Ατρόμητου ήταν εμφανές πως μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να διατηρήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν και να χτυπήσουν στην κόντρα-επίθεση.

Μοναδική αξιόλογη φάση μέχρι το 25′, ένα σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή στο 15ο λεπτό, το οποίο απέκρουσε με δυσκολία ο Βασίλης Μπάρκας.

Οι γηπεδούχοι, μετά το 25′, ανέβασαν την απόδοσή τους και με… πρωτεργάτες τους Ρόμπερτ Μακ και Δημήτρη Πέλκα, πίεσαν για το πολυπόθητο γκολ. Τελικά, η προσπάθειά τους απέδωσε «καρπούς» στο 30′.

Σ’ εκείνο το σημειο ο Σλοβάκος επιθετικός έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Περιστεριωτών, ύστερα από εξαιρετική κάθετη του Πέλκα και με όμορφο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ θέλησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ προκειμένου να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη, αλλά ο Μπάρκας, σε δύο περιπτώσεις, αρνήθηκε το γκολ στον ιδιαίτερα δραστήριο Πέλκα (35′, 37′).

Οι Περιστεριώτες μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος κι έχασαν μία σημαντική ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα στο 48′, αλλά το πλασέ του Στέφανο Ναπολεόνι πέρασε πάνω από την εστία του Μάρκου Βελλίδη.

Ο «Δικέφαλος» δεν έφτασε στην απόδοση του πρώτου ημιχρόνου, αλλά είχε τρεις καλές στιγμές με τους Πέλκα (51′, 57′) και Μακ (53′), οι οποίες όμως δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Στο 63ο λεπτό, ο Τούντορ αναγκάστηκε να προβεί σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή μετά από αυτή του Ζάιρο, καθώς ο Ροντρίγκες ένιωσε ενοχλήσει στον δικέφαλο.

Η αλλαγή «αποδιοργάνωσε» τον ΠΑΟΚ και έδωσε την ευκαιρία στον Ατρόμητο να κυνηγήσει το πολυπόθητο γκολ. Οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε αρκετά αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ατρόμητου να τα εκμεταλλευτούν και να ισοφαρίσουν στο 80ό λεπτό με τον Νίκο Λαζαρίδη.

Ο Χαβιέρ Ούμπιδες εκτέλεσε το φάουλ κι ο έμπειρος αμυντικός με κεφαλιά, παρά την προσπάθεια του Ρικάρντο Κόστα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ, αλλά οι παίκτες του Δέλλα άντεξαν και πήραν μία σπουδαία ισοπαλία.

MVP
Ο «γερόλυκος» Νίκος Λαζαρίδης ήταν γι’ ακόμη μία φορά μεταξύ των διακριθέντων, πετυχαίνοντας μάλιστα το «χρυσό γκολ» της ομάδας του.

Όμως, ο Βασίλης Μπάρκας αξίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη για τις εντυπωσιακές επεμβάσεις που πραγματοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κρατώντας την ομάδα του μέσα στο ματς.

Αδύναμος κρίκος
Ολόκληρη η ομάδα του ΠΑΟΚ για την αδυναμία να «καθαρίσει» το παιχνίδι, παρότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ είχαν την υπεροχή.

Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε… διπρόσωπος και «πέταξε» δύο σημαντικούς βαθμούς στη μάχη που δίνει για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Η ομάδα του Τούντορ έδειξε θετικά στοιχεία στο πρώτο μέρος, είχε καλή παρουσία στον τομέα της δημιουργίας και της ανάπτυξης, αλλά δεν κατάφερε να «κλειδώσει» το «τρίποντο», με αποτέλεσμα να το πληρώσει.

Όσον αφορά στους Περιστεριώτες, ήταν εμφανέστατα καλύτεροι στο δεύτερο μέρος και μετά την είσοδο του Δημήτρη Παπαδόπουλου περισσότερο επιθετικοί. Από το 65ο λεπτό και ύστερα, υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο κι αν ο Στέφανο Ναπολεόνι είχε καλύτερα τελειώματα θα μπορούσε να χαρίσει ακόμα και τη νίκη στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Κόστα, Κοροβέσης, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας, Ζάιρο (27′ Μυστακίδης), Ροντρίγκες (57′ Γκολάσα), Μακ.

Ατρόμητος: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Στοιτσεφ, Ούμπιδες, Κεϊτά, Μπάλλας (46′ Μπρίτο), Ναπολεόνι (86′ Κοντοές), Λε Ταλέκ (63′ Παπαδόπουλος).

Διαφήμιση
Διαφήμιση