HomeCity Guide«Κοιτάζοντας πίσω πάμε εμπρός»

«Κοιτάζοντας πίσω πάμε εμπρός»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ιστορικός και μυθιστοριογράφος Δρ. Jack Dempsey πραγματοποιεί ομιλία στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης» την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 8.30 το απόγευμα.

Η ομιλία έχει τίτλο «Κοιτάζοντας πίσω πάμε επρός».

Γνωρίζετε ότι οι Μινωίτες της αρχαίας Κρήτης θεμελίωσαν την πρώτη και μακροβιότερη περίοδο του Δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού; Τι μπορούν να μας μάθουν οι νέες ανακαλύψεις σχετικά με τα θεμελιώδη μυστικά της φύσης και της ανθρώπινης κοινωνίας, που καθοδήγησαν την επιτυχία της εξέλιξής τους για πάνω από 2000 χρόνια; Και τι κοινό είχε ο τρόπος ζωής των Μινωιτών και των ιθαγενών λαών της Ανατολικής Βόρειας Αμερικής, των οποίων οι πολιτισμοί εκτείνονται ως την Εποχή των Παγετώνων, πριν από 13.000 χρόνια;

Παρουσίαση στα Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση  στα Ελληνικά από τη Βίκυ Χατζοπούλου

CalendarHouseCh1_html_759c8cfb

Βιογραφικό

Ο Αμερικανός συγγραφέας Τζακ Ντέμπσι (Jack Dempsey) γεννήθηκε το 1955. Είναι ιστορικός και  παραγωγός ταινιών. Έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Brown. Ξεκίνησε την καριέρα του στις εκδόσεις Νέα Υόρκη, και διδάσκει στο πανεπιστήμιο εδώ και 22 χρόνια. Ο Ντέμπσι έχει γράψει πολλά βιβλία και είναι παραγωγός ταινιών για τους αυτόχθονες Αμερικανούς. Εδώ και τριάντα χρόνια μελετά τον Μινωικό Πολιτισμό. Το 1996  δημοσίευσε το έργο του «Ο αδελφός της Αριάδνης:  Ένα μυθιστόρημα για την Πτώση της Εποχής του Χαλκού στην Κρήτη». Σήμερα κυκλοφορεί μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα  από τις εκδόσεις Καλέντη. Η νέα του δουλειά για τη Μινωική αστρονομία είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο εντελώς δωρεάν. Στοιχεία για τα Μινωικά χρόνια από την Κνωσό της εποχής του Λαβυρίνθου μπορεί να βρει κανείς στην  επαγγελματική του ιστοσελίδα: Ancientlights.org.  Ο Ντέμπσι ζει, μαζί με τη σύζυγό του, Άντζελα, στον Καρτερό, στην  Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση