HomeΚΡΗΤΗΔιαμαρτυρία της Λαικής Ενότητας με φόντο… τα “κόκκινα δάνεια”

Διαμαρτυρία της Λαικής Ενότητας με φόντο… τα “κόκκινα δάνεια”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Νομαρχιακού Πολιτικού Συμβουλίου Ηρακλείου της Λαικής Ενότητας έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Ελλάδος στην 25ης Αυγούστου, εκφράζοντας την αντίθεση τους απέναντι στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τη ζημιά στην ελληνική οικονομία, αλλά και στις επιπτώσεις που θα έχει για τα “κόκκινα δάνεια”.

DSCN3931a

Στο σημείο βρέθηκαν, εκτός από τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου, φίλοι και υποστηρικτές του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, όλοι διετράνωσαν την αντίθεσή τους με την μεθόδευση που ακολουθήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που είχε σαν συνέπεια των αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος και την πλήρη παράδοσή του στον έλεγχο των δανειστών και μέσω αυτού του ελέγχου την πλήρης παράδοση των χρεωμένων ελληνικών μικρών επιχειρήσεων, των υποθηκευμένων ακινήτων και κατοικιών, καθώς και της αγροτικής γης.

DSCN3933a

Τόνισαν δε ιδιαίτερα ότι οι ευθύνες είναι τεράστιες, πολιτικές και ποινικές, που ξεκινούν από τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους υπουργούς οικονομικών και οικονομίας, τις διοικήσεις θεσμικών φορέων (Τράπεζας Ελλάδος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας-ΤΧΣ, Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και Χρηματιστηρίου).

Επίσης επισήμαναν με έμφαση πως δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για καταπολέμηση σκανδάλων και κακοδιαχείρισης και τέτοιες επιλογές σε βάρος του δημοσίου να μένουν στο απυρόβλητο.

Τέλος τόνισαν ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης και ότι δεν θα αφήσουν να ξεχαστεί ή να κουκουλωθεί, πράγμα που επιθυμούν διακαώς όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά σύσσωμο το μνημονιακό κατεστημένο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση