HomeΚΡΗΤΗΣτιγμές έντασης στο Ρέθυμνο: Κάτοικοι εμπόδισαν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Στιγμές έντασης στο Ρέθυμνο: Κάτοικοι εμπόδισαν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συντονισμένη και όπως αποδείχθηκε αποτελεσματική, ήταν η αντίδραση κατοίκων του Αμαρίου στο Ρέθυμνο, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση νέων βΑΠΕ στις περιοχές τους.

Το πρωί, έγινε αντιληπτό ότι φορτηγά εταιρείας που έχει ήδη εγκαταστήσει 8 ανεμογεννήτριες στους ορεινούς όγκους του χωριού Άρδακτος, μετέφεραν εξοπλισμό προκειμένου να τοποθετηθούν οι βάσεις και οι σκελετοί για νέες ανεμογεννήτριες. Αμέσως, υπήρξε κινητοποίηση και πολλοί κάτοικοι με τα οχήματά τους έσπευσαν στο σημείο δημιουργώντας κλοιό ώστε να εμποδίσουν τα φορτηγά της εταιρείας να περάσουν στο δρόμο προς το βουνό.

Η αντίδραση αυτή είχε αποτέλεσμα, καθώς πράγματι, τα συνολικά τρία φορτηγά πήραν το δρόμο της επιστροφής κατευθυνόμενα προς τη Σούδα στα Χανιά. Οι κάτοικοι χωριών του Αμαρίου που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, ακολούθησαν με τα αυτοκίνητά τους τα φορτηγά, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της διαδρομής εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαμαρτυρόμενων κατοίκων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση