HomeΚΡΗΤΗΑνασυγκροτήθηκε το ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης

Ανασυγκροτήθηκε το ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ανασυγκρότηση του Ανωτάτου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΔΕ) Κρήτης, οι αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο των σχολικών εκδρομών, είναι ανάμεσα στα ζητήματα που απασχολούν την περίοδο αυτή την κοινότητα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τον αιρετό στο ΑΠΤΣΔΕ Κρήτης Γιάννη Αστρινάκη:

«Η  πρόσφατη ανασυγκρότηση του ΑΠΥΣΔΕ  Κρήτης και το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημόσιους υπαλλήλους, που επαναφέρει τους αιρετούς στα πειθαρχικά συμβούλια, είναι τα σημαντικά θέματα αυτή την στιγμή.

Επίσης σε άτυπη κοινή συνεδρίαση  ΑΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΠΕ, που συγκάλεσε ο περιφερειακός διευθυντής, έγινε γόνιμος διάλογος για την πλήρωση της θέσης του υπεύθυνου για την σχολική βία, θέση για την οποία είχαν υποβάλλει υποψηφιότητα πέντε συνάδελφοι.

 apysde

Αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο

Με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Κεφαλαίου 2 του ψηφισθέντος νομοσχεδίου «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις». καθορίζεται εκ νέου το θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τη θέση σε αυτοδίκαιη και δυνητική αργία και την αναστολή άσκησης καθηκόντων καθώς και τις συνέπειες της.

Επίσης επανέρχονται οι αιρετοί στα πειθαρχικά συμβούλια, που αναμένεται πλέον να είναι πενταμελή. Η σχετική εγκύκλιος  στις 8/5/2015 έχει ΑΔΑ:Ψ68Θ465ΦΘΕ-Δ9Ρ και Α.Π. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/66.

Θεσμικό πλαίσιο σχολικών εκδρομών

Θα ήταν όμως σημαντική παράλειψη να μην γίνει αναφορά στην ματαίωση  της μετάβασης του 2ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου  στην Κων/πολη, για υλοποίηση διμερούς και ευρωπαϊκού προγράμματος, με αποκλειστική ευθύνη του ταξιδιωτικού γραφείου.

Την φετινή σχολική χρονιά είναι-αν δεν κάνω λάθος,-η τέταρτη  σχολική εκδρομή  που ματαιώνεται ή αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα.

Επιτακτική είναι η ανάγκη για άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των σχολικών εκδρομών, όπως εύστοχα επισημαίνεται στην ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων του 2ου Λυκείου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση