HomeHL-GreeceΈκκληση Ιερώνυμου: Να μη χρησιμοποιούνται παιδιά και άμαχοι ως προπομποί

Έκκληση Ιερώνυμου: Να μη χρησιμοποιούνται παιδιά και άμαχοι ως προπομποί

Συναντήθηκε με καθηγητές από το Ιράν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε τέσσερα σημεία προσδιορίστηκε η έκκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, για να μπει τέλος στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με καθηγητές του πανεπιστημίου Θρησκειών και Δογμάτων του Ιράν ζήτησε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να μη χρησιμοποιούνται παιδιά και άμαχος πληθυσμός, καθώς και να απελευθερωθούν οι απαχθέντες στην Γάζα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλωσόρισε την αντιπροσωπεία των καθηγητών και αναφέρθηκε στην σημαντική ιστορία του Ιράν. Υπογράμμισε, ακόμη, την δυνατότητα επιστημονικής συνεργασίας τονίζοντας ότι αυτή η δραστηριότητα δε μπορεί να μείνει μόνο στα βιβλία και στις έρευνες. «Βλέποντας τις ανάγκες του κόσμου σήμερα η αποστολή μας είναι πώς μπορούμε αυτές τις θεολογικές τοποθετήσεις να τις κάνουμε εργαλεία στους ανθρώπους και να βοηθηθεί η κοινωνία» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η ιστορία της Ελλάδας τονίζοντας ότι έχει αναδείξει μεγάλους επιστήμονες σε όλους τους χώρους κάνοντας αναφορά σε αρχαίους φιλοσόφους και σύγχρονους επιστήμονες της ιατρικής. Κατόπιν, μίλησε για τον χριστιανισμό και για την αλληλεπίδραση που υπάρχει ανάμεσα στους μουσουλμάνους και τους ορθοδόξους τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλος σεβασμός στους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Αρχιεπίσκοπος και καθηγητές του Ιράν για τη Γάζα

Στην συνέχεια ο Ιρανός πρύτανης αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Γάζα υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα βάσανα του σημερινού κόσμου και ολοκληρώνοντας παρουσίασε το πανεπιστήμιο, τα μαθήματα διδασκαλίας και τις έρευνες που πραγματοποιούνται εκεί επισημαίνοντας ότι η λύση σε όλα είναι ο διάλογος.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε ότι «θα ερωτηθούμε, ασφαλώς, σήμερα από τον λαό μας τι συζητήσαμε. Πρέπει να τονίσουμε, πέρα από τις επιστημονικές τοποθετήσεις, ακόμη τέσσερα σημεία. Πρώτον να σταματήσει ο πόλεμος και να αρχίσει ένας διάλογος. Να απελευθερωθούν αμέσως οι απαχθέντες, που δε ξέρουμε πού βρίσκονται και σε τι κατάσταση είναι. Και βέβαια, από όλες τις πλευρές να μη χρησιμοποιούνται παιδιά και άμαχος πληθυσμός σαν προπομποί, μπροστά. Και τέλος, αποστολή όλων μας, πέρα από τις έρευνες τις επιστημονικές, πρέπει να είναι και η επιμονη να μεσολαβούμε για την ειρήνευση όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως θρησκείας».

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση