HomeΚΡΗΤΗΗ ΕΛΜΕ Ηρακλείου στο πλευρό των απεργών καθηγητών στο Ρέθυμνο

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου στο πλευρό των απεργών καθηγητών στο Ρέθυμνο

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου τάσσεται στο πλευρό των απεργών καθηγητών στο Ρέθυμνο και «καταδικάζει τα όσα αποτυπώθηκαν στην καταγγελία του μαθητή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταδικάζει- με τον πιο έντονο τρόπο- τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις  εκφοβισμού και τρομοκράτησης των απεργών συναδέλφων, όπως αποτυπώθηκαν στην «καταγγελία»  ενός μαθητή σχολείου του Ρεθύμνου εναντίον τεσσάρων καθηγητριών του(!), επειδή συμμετείχαν στην απεργία που κήρυξαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 21/9.

Ο εν λόγω μηνυτής-μαθητής  κατηγορεί τις καθηγήτριες -που τον διδάσκουν καθημερινά στο σχολείο,  όχι μόνο με τη γνωστική  τους υποδομή, αλλά και  με την  ηθική  και συλλογική στάση τους,  την πίστη στα ιδανικά της παιδείας και της δημοκρατίας-ότι με την απεργία τους του «στερούν το δικαίωμα στη γνώση»(!).

Πρόκειται πράγματι για ένα επικίνδυνο δείγμα γραφής στο χώρο του σχολείου που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους της πολιτικής ιστορίας του τόπου μας και αναδεικνύει περίτρανα την ανάγκη της προάσπισης των αναφαίρετων συνδικαλιστικών, πολιτικών  δικαιωμάτων και λαϊκών  ελευθεριών

Τονίζουμε ότι η εν λόγω μήνυση  εναντίον  των απεργών συναδελφισσών   αντανακλά  το πνεύμα, αλλά και το γράμμα των αντισυνδικαλιστικών νόμων  Βορίδη-Χατζηδάκη. Καθρεπτίζει το συνολικότερο πυρήνα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που  έχει στόχο τον εκφασισμό της κοινωνίας, τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και την καταστολή του συνδικαλιστικού και συνολικότερα λαϊκού κινήματος

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική    επιδιώκει να ακυρώσει θεμελιώδεις, πολύχρονες και αιματηρές κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος, να αποψιλώσει το λαό από κάθε δικαίωμα διεκδίκησης και αντίστασης και να τον υποτάξει στα μέτρα της εντεινόμενης  φτώχειας,  ακρίβειας,  αμορφωσιάς,  αστυνομοκρατίας και καταστολής.

Η αντιλαϊκή πολιτική της αποδόμησης των βασικών κατακτήσεων μας στο χώρο της εκπαίδευσης, η αδιοριστία, τα πολλαπλά κενά στα σχολεία -που υπερβαίνουν κάθε όριο- η υποχρηματοδότηση ,  η  ιδιωτικο-οικονομική λειτουργία, δηλ  η αυτονομία   των σχολείων  και η διαβάθμιση-κατηγοριοποίησή τους, μέσω της Αξιολόγησης. στρώνουν το τοπίο για την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων αντιδημοκρατικής, αντιδραστικής συμπεριφοράς  που προσβάλλουν  το δημοκρατικό αίσθημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και απειλούν θεμελιώδεις  συλλογικές δημοκρατικές κατακτήσεις και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα.

Τονίζουμε στους  πολύμορφους  θιασώτες του δόγματος «Νόμος και Τάξη» πως οι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ τρομοκρατούνται, ΔΕΝ απειλούνται, ΔΕΝ σκύβουν το κεφάλι. Είναι  δάσκαλοι με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και εργαζόμενοι με απόλυτη συνείδηση των αναφαίρετων δικαιωμάτων τους  στην ΑΠΕΡΓΙΑ, τη συλλογική πάλη και  την πολιτική δράση.

Δηλώνουμε επίσης  στους   εκφραστές και   στυλοβάτες της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής πως  οι συνδικαλιστικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται και  οι απεργοί δεν τρομοκρατούνται .

Οι   συλλογικοί-ενωτικοί και ανυποχώρητοι αγώνες θα δυναμώνουν και θα αναπτύσσονται, για όσο διάστημα οι κυρίαρχοι θα επιμένουν στην αστυνόμευση των φρονημάτων και στην κατεδάφιση των αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας.

  • ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
  • ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ

ΔΙΕΔΚΙΚΟΥΜΕ

Ø ΚΑΜΙΑ ΟΧΛΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ  ΤΗΣ AΠΕΡΓΙΑΣ

Ø ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ  ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Ø ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

  • Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ
  • ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  • ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ
Διαφήμιση
Διαφήμιση