HomeΚΡΗΤΗΗ «οδύσσεια» της μεταφοράς μιας 85χρονης κατάκοιτης

Η «οδύσσεια» της μεταφοράς μιας 85χρονης κατάκοιτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκηνές τραγελαφικές έζησε μια 85χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε από καρότσα αγροτικού στο ασθενοφόρο και από κει στο Βενιζέλειο και αργότερα από το Βενιζέλειο με ασθενοφόρο στο χωριό και από κει με καρότσα στο σπίτι της.

Όλα αυτά συνέβησαν στο χωριό Μάρθα της Βιάννου που οι δρόμοι είναι στενοί αλλά και όταν βρέξει χαλάνε.

Όπως τονίζει ο γιος της 85χρονης: «Από την προηγούμενη εβδομάδα αναγκαστήκαμε και τη μεταφέραμε στο Βενιζέλειο τρεις φορές, από το σπίτι στο ασθενοφόρο με το αγροτικό και από το ασθενοφόρο στο σπίτι πάλι στην καρότσα του αγροτικού. Μιλάμε για περίπου 200 μέτρα και για μια γυναίκα που αντιμετώπισε κίνδυνο η ζωή της. Η μητέρα μου είχε αιμορραγία στομάχου και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, όπου και χειρουργήθηκε. Και κινδύνεψε να πεθάνει. Κι ενώ την προηγούμενη Πέμπτη τη φέραμε εδώ, πάλι με τον ίδιο τρόπο πάνω στην καρότσα αλλά και με χιόνι, αμέσως μετά, την Παρασκευή, ανέβασε πυρετό και την ξαναπήραμε και την ξαναπήγαμε στο Βενιζέλειο. Και σήμερα την ξαναφέραμε στο χωριό με τον ίδιο πάλι τρόπο».

Οι κάτοικοι του χωριού είναι αναστατωμένοι και τονίζουν ότι παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά το χειμώνα που χειροτερεύει η κατάσταση και υπογραμμίζουν ότι οι δρόμοι πια πρέπει να φτιαχτούν καθώς είναι όλοι άνθρωποι τρίτης ηλικίας και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης δεν μπορούν να περάσουν.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος δηλώνει για το δρόμο της 85χρονης ότι: «Μια κατάρρευση παλιάς οικοδομής η οποία δυστυχώς παρέσυρε και τον στενό δρόμο στο συγκεκριμένο σημείο. Εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης της οικοδομής και έχουν δρομολογηθεί άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση