HomeHL-9Αγρότες: «Πάμε σε πολιορκία θα κλείσουμε δρόμους, τελωνεία και λιμάνια»

Αγρότες: «Πάμε σε πολιορκία θα κλείσουμε δρόμους, τελωνεία και λιμάνια»

Με «αναμμένες» τις μηχανές κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακλόνητοι παραμένουν στα μπλόκα τους αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται για την μεγάλη κάθοδο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη (20/2).

Οι ίδιοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να φτάσουν με τρακτέρ στην πρωτεύουσα και να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο παρά το «όχι» που εισέπραξαν κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθούμε»

Οι κτηνοτρόφοι Χρήστος και Θωμάς Μόσχος, μιλώντας στο MEGA για τις κινητοποιήσεις, αναφέρουν: «Είμαστε στο τελωνείο Καστοριάς. Το έχουμε κλείσει επ’ αόριστον για να πιέσουμε την κυβέρνηση. Στην αρχή δεν ήμασταν μέτωπο και ξαφνικά κορυφώθηκε η ενίσχυση και γίναμε. Όταν είπαμε πως θα έρθουμε στην Αθήνα την Τρίτη, ξαφνικά βλέπουμε βουλευτές, πρώην υπουργούς να εμφανίζονται για να μας λύσουν τα περσινά προβλήματα. Σ’ αυτή τη χώρα πρέπει να ασκούμε πιέσεις για να γίνονται τα αυτονόητα».

Δεν επιδοτείται η παραγωγή, επιδοτείται το εισαγόμενο για να βαφτίζεται ελληνικό

«Πάμε σε “πολιορκία”. Θα κλείσουμε τα πάντα, λιμάνια, δρόμους, σύνορα, αεροδρόμια, σούπερ μάρκετ που αισχροκερδούν στις πλάτες μας. την Τρίτη θα κατεβούμε και στην Αθήνα. Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθούμε, έχουμε αγανακτήσει. Την Τρίτη πρέπει να έρθει όλη η κοινωνία να μας στηρίξει, κατεβαίνουμε για να έχουμε όλοι λεφτά να πάμε.

Αν δεν έχουν λεφτά και έχουν ξύσει τον πάτο του βαρελιού, να αποδεσμεύσουν τον μισθό τους και να τον δώσουν στους αγρότες, τόσα λεφτά παίρνουν. Να αφήσουν τον μισθό τους και να βάλουν αυτοί πλάτη αυτή τη φορά. Για τα πάντα βάζουν οι αγρότες πλάτη», συμπληρώνουν.

Επίσης, προειδοποιούν ότι «θα κλείσουμε και τα σούπερ μάρκετ, μέχρι να δικαιωθούμε θα τα κλείσουμε όλα. Εάν δεν ικανοποιηθούν οι κόκκινες γραμμές δεν πάμε σε περαιτέρω συζήτηση. Δεν επιδοτείται η παραγωγή, επιδοτείται το εισαγόμενο για να βαφτίζεται ελληνικό, δεν μπορεί αυτή η χώρα να έχει αυτάρκεια;

Λίγα ζώα έρχονται που είναι ζώντα, τα υπόλοιπα είναι σφαγμένα. Να ερθουν οι πολιτικοί να μιλήσουμε μπροστά στις κάμερες όχι πίσω από κλειστές πόρτες».

in.gr

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση