HomeΚΡΗΤΗΔημήτρης Βίτσας «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κανέναν»

Δημήτρης Βίτσας «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κανέναν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε ρυθμούς προεκλογικής εκστρατείας, μια οξεία ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής για το θέμα της Βαγγελιώς Σχοιναράκη δημιουργεί… κλίμα ενόψει των επόμενων κινήσεων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση συγκεκριμένου πλάνου μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογών έχει ήδη διαμορφώσει ένα σκηνικό που περιλαμβάνει από συσκέψεις… μέχρι και τεφτέρια στα οποία γράφονται και σβήνονται ονόματα υποψηφίων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, χθες στο Ηράκλειο στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής το «παρών» έδωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, που ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από το ποιο θα είναι το προφίλ των υποψήφιων βουλευτών, ενώ, με απόλυτο τρόπο, έκλεισε και το θέμα που δημιουργήθηκε στην περιφερειακή συνδιάσκεψη σχετικά με την παρουσία της Βαγγελιώς Σχοιναράκη και τα σενάρια που αυτή προκάλεσε.

Οι εργασίες και οι διαδικασίες σε ένα άτυπο προς το παρόν προεκλογικό φόντο έχουν πάρει φωτιά, με κεντρικά και τοπικά στελέχη σε μαραθώνιες συνεδριάσεις να προσπαθούν να διαμορφώσουν το ενιαίο πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν ενόψει των εκλογών, που θα έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους – εφόσον γίνουν – μια από τις πιο βραχείες προεκλογικές περιόδους.

Η «καυτή πατάτα» στα χέρια των Νομαρχιακών συντονιστικών Επιτροπών έχει ονόματα και επίθετα και αφορά στους υποψήφιους που θα απαρτίσουν τα ψηφοδέλτια και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Να έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου με το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι είναι ο στόχος της Νομαρχιακής συντονιστικής Επιτροπής στο Λασίθι, ενώ στο Ηράκλειο, που κρατούν χαμηλότερους τόνους, αφού έχουν περισσότερα ονόματα στη λίστα, δίνουν χρόνο το αργότερο μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

Στη συνεδρίαση πάντως της Νομαρχιακής συντονιστικής Επιτροπής χθες το «παρών» έδωσε ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, στέλνοντας σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για τις υποψηφιότητες.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε και το θέμα που έκανε άνω-κάτω τοπικά το ΣΥΡΙΖΑ μετά την περιφερειακή συνδιάσκεψη και αφορούσε στην παρουσία της Βαγγελιώς Σχοιναράκη, που προκάλεσε όχι μόνο την οργή τοπικών στελεχών αλλά και σενάρια για το τι εμπλοκή θα μπορούσε να έχει μια τέτοια περίοδο η άλλοτε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η νομαρχιακή επιτροπή αναφέρεται:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ σε κανέναν από εκείνους που έως σήμερα υπηρέτησαν από διάφορες θέσεις το πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε την κοινωνία μας στη σημερινή κατάντια, δεν προτίθεται να δώσει στέγη σε αποτυχημένους στη συνείδηση του κόσμου πολιτικούς».

Πάντως η Βαγγελιώ Σχοιναράκη μετά την περιφερειακή συνδιάσκεψη προσκεκλημένη στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν είχε πάει απρόσκλητη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παρουσία του κ. Βίτσα στο Ηράκλειο το θέμα της κ. Σχοιναράκη είχε συζητηθεί «στο πόδι» και θεωρήθηκε ότι είχε «κλείσει» αφού είχε προσκληθεί από τον κεντρικό ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε η σημερινή ανακοίνωση της Περιφερειακής, έρχεται μάλλον ως… κεραυνός εν αιθρία για την Κουμουνδούρου και δεν θα πρέπει να αποκλείονται εξελίξεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση