HomeΚΡΗΤΗΚεγκέρογλου: Πρωτόκολλο συνεργασίας για τη στήριξη των νησιών

Κεγκέρογλου: Πρωτόκολλο συνεργασίας για τη στήριξη των νησιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα Χανιά βρέθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, συμμετέχοντας στην 36η Γενική Συνέλευση μεταξύ του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών και του Επιμελητηριακού Όμιλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων.

Ο κ. Κεγκέρογλου στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην ανάγκη για την στήριξη των νησιών, αλλά και στα μέτρα που λαμβάνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη διάρκεια της συνέλευσης υπεγράφη παρουσία του Υφυπουργού το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΑΕΝ και του ΕΔΜΝ, το οποίο θα συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή συνεργασία των μεταξύ των δύο παραπάνω φορέων, μέσω μιας ευρείας ανταλλαγής πληροφοριών, εμπειριών, ιδεών και προτάσεων για την προβολή των νησιωτικών προβληματισμών.

Μέσα από αυτό το πρωτόκολλο σκοπός είναι η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση μέτρων και πολιτικών για την οικονομική και κοινωνική συνοχή του νησιωτικού χώρου, αλλά και στην μετουσίωση σε πράξη των ευνοϊκών διατάξεων για τα νησιά που προβλέπονται.

Παράλληλα μέσα από τη συνεργασία αυτή θα γίνει η καταγραφή και μελέτη των ιδιαίτερων προβλημάτων των νησιών, αλλά και η προώθηση ενεργειών, όπως συνέδρια, επιστημονικές έρευνες και άλλες πρωτοβουλίες στις οποίες θα θεμελιώνεται το νησιωτικό πρόβλημα και θα αναζητούνται τρόποι ολοκληρωμένης αντιμετώπισης.

Σημειώνεται ότι το πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν από τον  ΕΟΑΕΝ (Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών) ο κ. Θρασύβουλος Καλογρίδης και από το ΕΔΜΝ (Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών) ο κ. Λευτέρης Κεχαγιόγλου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση