HomeΚΡΗΤΗΚαινοτομεί η «Χαλκιαδάκης Α.Ε.» και βραβεύεται

Καινοτομεί η «Χαλκιαδάκης Α.Ε.» και βραβεύεται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανάμεσα σε 14 επιχειρήσεις, η Κρητική εταιρεία super market Χαλκιαδάκης, βραβεύτηκε από το Ελληνικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας για την υλοποίηση του πρώτου καθετοποιημένου πρωτοκόλλου ασφάλειας φρούτων και λαχανικών. Σε συνεργασία με την Modus DCS τα super market Χαλκιαδάκης εφαρμόζουν εδώ και 3 χρόνια τη διαδικτυακή παρακολούθηση και πλήρη ιχνηλασιμότητα των οπωροκηπευτικών που διακινεί θωρακίζοντας την ασφάλειά τους και ενισχύοντας τη σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές.

DIO_2595

Ο θεσμός των Επιχειρηματικών Βραβείων του ΕΒΕΑ, για 17η χρονιά,  τιμά την ιδέα και τις αξίες της επιχειρηματικότητας. Στο κατάμεστο από επιχειρηματικό κόσμο και κυβερνητικούς φορείς Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το βραβείο παρέλαβε η κ.Χριστίνα Χαλκιαδάκη από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ.Κωνσταντίνο Μίχαλο και από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια. Όπως δήλωσε η κ.Χαλκιαδάκη «η βράβευση μιας κρητικής επιχείρησης με ένα τόσο σπουδαίο βραβείο, αποδεικνύει την ευρεία ματιά του ΕΒΕΑ και των φορέων του σε όλη την Ελλάδα. Ευχόμαστε να θεσμοθετηθεί η ιχνηλασιμότητα των νωπών προϊόντων με αυτή την ουσιαστική πρακτική της έτσι ώστε να καταναλώνουμε όλοι ασφαλή οπωροκηπευτικά».

SAK_6540

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν:

ΒΡΑΒΕΙΟ      ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ   ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ           VENUS GROWERS

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ          ELPEN ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ       ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.

ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ            COSMOTE

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ      ΔΕΗ Α.Ε.

ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ   AEGEAN AIRLINES

ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ PHARMATHEN

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ   ΟΜΙΛΟΣ ANTENNA

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ         METRO Α.Ε.Β.Ε.

ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ          COMMERCIAL HUB Α.Ε.

ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗΣ Μ.Μ.Ε.        AIRFASTTICKETS

ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ       ΚΩΝΣΤΝΤΙΝΟΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ Διευθύνων Σύμβουλος GENESIS PHARMA

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ    Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.

SAK_6555

Η ασφάλεια προϊόντων

Για την εταιρία Χαλκιαδάκης ΑΕ, η ασφάλεια φρούτων και λαχανικών που διακινεί από τα καταστήματά της αποτελεί στρατηγική επιλογή ύψιστης σημασίας.

Η ευαισθησία αυτή, την οδήγησε στην ανάπτυξη και εφαρμογή του ιδιωτικής προδιαγραφής πρωτόκολλου ασφάλειας φρούτων και λαχανικών F.S.C. – ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

Το  F.S.C.  είναι το πρώτο καθετοποιημένο ιδιωτικής προδιαγραφής πρωτόκολλο στην Ελλάδα σε ψηφιακή μορφή με παρέχει πρόσβαση στα δεδομένα καλλιέργειας σε κάθε καταναλωτή.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξή του έγινε από το Τμήμα Πιστοποιήσεων της MODUS DCS.

Η εισαγωγή του FSC και η παρακολούθηση των καλλιεργειών μέσω E-CERT αποτελεί σε σχέση με τα ισχύοντα στην αγορά καινοτόμα παραγωγική και εμπορική διαδικασία αλλά και μοναδική εφαρμογή καθώς, δεν υπάρχει ανάλογη σε καμία αλυσίδα λιανεμπορίου τόσο στην Ελλάδα και εξωτερικό.

Η διαδικτυακή παρακολούθηση, σε πραγματικό χρόνο, των δεδομένων καλλιέργειας και η μη παραλαβή κατά την είσοδό τους ακατάλληλων προϊόντων απέδωσε τα μέγιστα οφέλη ακόμα και πέρα των αρχικών προσδοκιών.

Τα οφέλη, μετά από τρία χρόνια εφαρμογής είναι θεαματικά καθώς ως αλυσίδα, θωράκισε την ασφάλεια των κηπευτικών, ενίσχυσε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές, ενδυνάμωσε τη σχέση επιχείρησης – προμηθευτών, διασφάλισε τη ροή απολύτως ελεγχόμενων προϊόντων και συνέβαλε στη μείωση του κόστους παραγωγής.

Η μεγαλύτερη συνεισφορά της εταιρίας καταγράφεται προς το καταναλωτικό κοινό και την προστασία της δημόσιας υγείας από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων καθώς η διακίνηση ακατάλληλων προϊόντων από τα καταστήματά της εκμηδενίστηκε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση