HomeΚΡΗΤΗΟ ηγέτης της Κίνας σε Ελλάδα και Κρήτη – Το πρόγραμμα του

Ο ηγέτης της Κίνας σε Ελλάδα και Κρήτη – Το πρόγραμμα του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 20 Ιουνίου ο πρωθυπουργός της Κίνας Li Keqiang θα βρεθεί στην Κρήτη, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα από 19 έως 21 Ιουνίου.

Μάλιστα, ο ηγέτης της Κίνας θα μείνει για μία ημέρα σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Χερσονήσου – όπως πρώτο ανέδειξε το cretapost (δείτε εδώ).

Το επίσημο πρόγραμμα του ηγέτη της Κίνας:

Ο κ. Li Keqiang θα αφιχθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και υπογραφή διακρατικών συμφωνιών. Ακολούθως, οι κ.κ. Σαμαράς και Li Keqiang θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ.

Εν συνεχεία, ο Πρωθυπουργός της Κίνας θα μεταβεί στην Βουλή των Ελλήνων όπου θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς θα υποδεχθεί τον Κινέζο ομόλογό  του στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αμέσως μετά θα μεταβούν στο ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL, όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

Εν συνεχεία, ο κ. Li Keqiang θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τον υποδεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.

Το απόγευμα της Παρασκευής 20ης Ιουνίου, ο κ. Li Keqiang θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου το Σάββατο 21 Ιουνίου μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Ο κ. Li Keqiang θα αναχωρήσει από την Κρήτη το απόγευμα του Σαββάτου 21 Ιουνίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση