HomeΚΡΗΤΗΔείτε καρέ – καρέ την διάσωση της τουρίστριας από το cretapost

Δείτε καρέ – καρέ την διάσωση της τουρίστριας από το cretapost

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άγιο είχε η 60χρονη Αγγλίδα που το απόγευμα τη Δευτέρα κινδύνεψε η ζωή της όταν κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στα βουνά της Ιεράπετρας έπεσε σε ένα δύσβατο σημείο και τραυματίστηκε.

Η 60χρονη ξεκίνησε χθες το μεσημέρι την πεζοπορία της από τον Μόχλο Καβουσίου με σκοπό να φτάσει μέχρι το Θόλο, ωστόσο ενώ βρισκόταν στους πρόποδες της Μαλαύρας έχασε την ισορροπία της και γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει κάποια μέτρα χαμηλότερα.

Ευτυχώς κρατούσε μαζί το κινητό της και κάλεσε για βοήθεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 60χρονη φέρει εξωτερικά τραύματα και κατάγματα στα πόδια της και τα πλευρά της.

 

«Συναγερμός» στις υπηρεσίες

Το τηλεφώνημα που έκανε η 60χρονη έθεσε σε συναγερμό αρκετές υπηρεσίες.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο και μέλη του Ερυθρού Σταυρού.

Το cretapost σας εξασφάλισε πλάνα από την πολύ δύσκολη – όπως την χαρακτηρίζουν οι εμπλεκόμενοι – επιχείρηση διάσωσης της 60χρονης τουρίστριας.

Στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε βλέπετε καρέ – καρέ την διάσωση της τουρίστριας ενώ αμέσως μετά οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην επιχείρηση περιγράφουν την κατάσταση που βίωσαν.

«Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και δεν κινδυνεύει η υγεία της 60χρονης. Έχει υποστεί κάποια κατάγματα ωστόσο δεν υπάρχουν προβλήματα στο αναπνευστικό της και στα ζωτικά της όργανα», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

«Ειδοποιηθήκαμε από την υπηρεσία μας κι ήρθαμε από το Ηράκλειο. Όταν φτάσαμε οι συνάδελφοι στην Ιεράπετρα είχαν κάνει ήδη τις πρώτες ενέργειες, είχαν σταθεροποιήσει το θύμα και μετά όλοι μαζί στήσαμε την επιχείρηση για να κατεβάσουμε με ασφάλεια το φορείο. Το δυσκολότερο κομμάτι ήταν η κατάβαση καθώς έπεφταν πολλές πέτρες κι έπρεπε να προσέχουμε», ανέφερε σχετικά μέλος της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης.

DIASOSH TOYRISTRIAS3 DIASOSH TOYRISTRIA4 DIASOSH TOYRISTRIA2 DIASOSH TOYRISTRIA1 DIASOSH TOYRISTRIA

Διαφήμιση
Διαφήμιση