HomeΚΡΗΤΗΒ. Κεγκέρογλου:«Άμεση καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τον καύσωνα στις αγροτικές καλλιέργειες»

Β. Κεγκέρογλου:«Άμεση καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τον καύσωνα στις αγροτικές καλλιέργειες»

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε ερώτηση του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την άμεση καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τον καύσωνα στις αγροτικές καλλιέργειες. Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ Οι υψηλές θερμοκρασίες που παρουσιάστηκαν στην Κρήτη και ειδικά στον νομό Ηρακλείου, όπου ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 44 βαθμούς Κελσίου, φθάνοντας στη Μεσαρά τους 46, το τριήμερο από 30 εώς 3 Ιουλίου, προκάλεσαν καταστροφές σε μεγάλο μέρος των καλλιεργειών.

Η υπερβολική ζέστη, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που ήδη πλήττουν τις αγροτικές καλλιέργειες, είχε σαν αποτέλεσμα την επιδείνωση της ήδη τραγικής κατάστασης σε αμπέλια και υπαίθριες καλλιέργειες.

Οι συνέπειες από τον καύσωνα είναι ορατές ειδικά στην παραγωγή των σταφυλιών, με την περίοδο του τρύγου να ξεκινάει σε λιγότερο από δύο μήνες.

Επειδή οι αγρότες του Νομού Ηρακλείου αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, αφού δέχονται το ένα πλήγμα μετά το άλλο.

Επειδή το ποσοστό ζημιάς, όπως αναφέρουν οι παραγωγοί, είναι αρκετά μεγάλο και κρίνεται άκρως απαραίτητη η άμεση διενέργεια εκτιμήσεων των ζημιών από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ

Ερωτάσθε κε Υπουργέ: Αν οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ θα προχωρήσουν άμεσα στην εκτίμηση των ζημιών από το καύσωνα στις αγροτικές καλλιέργειες και στην καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς;

Διαφήμιση
Διαφήμιση