HomeHL-9Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: “Ημέρα Μνήμης, Τιμής και Αγώνα”

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: “Ημέρα Μνήμης, Τιμής και Αγώνα”

Η Εργατική Πρωτομαγιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάλεσμα προς όλους απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιείται για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου επισημαίνεται:

“ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ

Η 1η Μάη 2017 βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους, σχεδόν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία εξαθλιωμένη από τις αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές και τροϊκανές πολιτικές. Αντιμέτωπη με την ανεργία την φοροεπιδρομή την επίθεση σε θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα. Οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη, στόχο έχουν εργατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα και πολλούς αγώνες.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί τους Εργαζόμενους , Συνταξιούχους, Άνεργους να δώσουν δυναμικά το παρόν στην Εργατική Πρωτομαγιά του 2017.

Να συμμετέχουν ενεργά, και να κάνουν έντονη την παρουσία τους στη Συγκέντρωση την Δευτέρα 1Η του ΜΑΗ στις 10:00 π.μ. στο Ε.Κ.Η.

Οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα συνεχίζουν τη μάχη ώστε να ανατρέψουν τις συνταγές, της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, του αποκλεισμού των πολιτών από τα Κοινωνικά Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, της υποταγής της χώρας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των εργοδοτών και των τραπεζιτών.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό.

Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν ότι με κόπο αποκτήσαμε τα τελευταία εκατό χρόνια. Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν την Δευτέρα 1Η ΜΑΗ.

Την ίδια ημέρα στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τη βράβευση των παιδιών που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά – Ειρήνη, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Ε.Κ.Η.

Στη συνέχεια θα γίνει η Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του Συνδικαλιστικού Κινήματος καθώς και στους τόπους που δολοφονήθηκαν ο Στρατής Περγαλίδης και οι αδερφοί Χατζηγιώργη. Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε! Όλοι στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την ΔΕΥΤΕΡΑ 1Η ΜΑΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση