HomePost ItAνακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Aνακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Είναι αποδεδειγμένα οι πρώτες που μπαίνουν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης»  

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την 8η Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας , το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου χαιρετίζει τις Ελληνίδες Εργαζόμενες που Αγωνίζονται παντού, τις πρόσφυγες και μετανάστριες, που σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου όπου η ισότητα των φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά από τις διαρκείς παραβιάσεις. Τις άνεργες , Συνταξιούχες , τις Νέες  που παλεύουν και αντιστέκονται στην ασυδοσία της εργοδοσίας και στις πολιτικές ανασφάλειες των Κυβερνήσεων  και της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις Γυναίκες που παλεύουν στην δουλειά, στην ασφάλιση, στην περίθαλψη, στη μόρφωση και πάνω απ΄ όλα  τις Νοικοκυρές και στις Μητέρες. Σε όλες τις Γυναίκες που δουλεύουν ακόμα και στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ τους.

Οι γυναίκες λόγω των πολλαπλών τους ρόλων στην Ελληνική Κοινωνία, είναι αποδεδειγμένα οι πρώτες που μπαίνουν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης και κατά συνέπεια και σε υποδεέστερες συνθήκες μισθολογικής κατάστασης και εργασιακής ασφάλειας.

Η βία   που δέχεται η γυναίκα είναι πολύπλευρη, σε κάθε  μορφή της εκφράζει την επιβολή της εξουσίας που υφίσταται, στον αγώνα να καθορίζει η ίδια την τύχη της.

Η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα που οι διεκδικήσεις ετών γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου χαιρετίζει όλες τις γυναίκες που αρνούνται να θυσιάσουν τα δικαιώματα  και τη ζωή τους στο κατεστημένο  και την ανισότητα. Οι γυναίκες της χώρας μας όχι μόνο έχουν πολλούς λόγους να παλέψουν αλλά  και να αντισταθούν στις λογικές και τις τακτικές της άρχουσας τάξης και των δικαιωμάτων ενάντια στο σύγχρονο μεσαίωνα ενάντια στη βαρβαρότητα που ζουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση