HomeΚΡΗΤΗΣτη Βουλή το θέμα του Ιστορικού Μουσείου

Στη Βουλή το θέμα του Ιστορικού Μουσείου

Ερώτηση του γραμματέα της ΚΟ Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να την ανανέωση των παρακαταθηκών του Ιστορικού Μουσείου Ηρακλείου (όπως γινόταν μέχρι σήμερα κάθε πέντε χρόνια),προκειμένου να συνεχίσει να επιτελεί απρόσκοπτα το πολύ σημαντικό έργο του.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Έντονες αντιδράσεις και δυσμενή σχόλια έχει προκαλέσει η φημολογούμενη μη ανανέωση των παρακαταθηκών του Ιστορικού Μουσείου Ηρακλείου, οι οποίες κάθε 5 χρόνια, σχεδόν τυπικά, ανανεώνονταν.

Σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα «ορισμένοι» δρομολογούν την μη ανανέωση των παρακαταθηκών με συνέπεια να δυσχεραίνεται η λειτουργία του Μουσείου, αφού χωρίς αυτές τις παρακαταθήκες το μουσείο στην ουσία δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Επειδή το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, από την ίδρυση του διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προαγωγή και προβολή της Ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης και επειδή τοπικοί φορείς, αιρετοί και πολίτες έχουν ξεσηκωθεί από τις εξελίξεις.

Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την ανανέωση των παρακαταθηκών του Ιστορικού Μουσείου Ηρακλείου (όπως γινόταν μέχρι σήμερα κάθε πέντε χρόνια),προκειμένου να συνεχίσει να επιτελεί απρόσκοπτα το πολύ σημαντικό έργο του;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση