HomeΚΟΣΜΟΣΤούρκος υπουργός σε Ρούτε: Μην κατέβεις στις εκλογές, ο Βίλντερς έχει ήδη κερδίσει

Τούρκος υπουργός σε Ρούτε: Μην κατέβεις στις εκλογές, ο Βίλντερς έχει ήδη κερδίσει

Επίθεση στο Twitter

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή επίθεση, με σκληρούς χαρακτηρισμούς, έκανε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στις ολλανδικές αρχές, τις οποίες κατηγόρησε για φασισμό.

Με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, ο Ομέρ Τσελίκ έκανε λόγο για νέο «τείχος ντροπής» στην Ευρώπη, ενώ συμβούλευσε τον Μαρκ Ρούτε να μην «κατέβει» στις εκλογές της ερχόμενης εβδομάδας στην Ολλανδία, καθώς, όπως είπε, τις κέρδισε ήδη ο ακροδεξιός Γκερτ Βίλντερς.

«Ο φασισμός ξύπνησε στην Ολλανδία. Ολοι οι πραγματικοί δημοκράτες στον κόσμο πρέπει να αντιδράσουν», έγραψε ο Τσελίκ στο Twitter, ενώ κατηγόρησε τον Ολλανδό πρωθυπουργό Ρούτε ότι έχει γίνει η φωνή της σκοτεινής και ρατσιστικής νοοτροπίας που οδήγησε στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

«Το να εμποδίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών μας ισοδυναμεί με εκ νέου ανέγερση του τείχους του Βερολίνου», έγραψε ακόμη ο Τσελίκ, αναφερόμενος στην απόφαση να μην επιτραπεί να μιλήσει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε Τούρκους που ζουν στην Ολλανδία, για το δημοψήφισμα της συνταγματικής αναθεώρησης στην πατρίδα τους.

«Είναι απόπειρα να διχαστεί ξανά η Ευρώπη μέσω του τείχους της ντροπής. Το πρώτο τούβλο τοποθετήθηκε από τον Ολλανδό πρωθυπουργό», συνέχισε ο Τσελίκ. «Ο ρατσιστής, ξενοφοβικός Βίλντερς κέρδισε τις εκλογές στην Ολλανδία. Μην μπεις στον κόπο να κατέβεις στις εκλογές Ρούτε», έγραψε ακόμη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση