HomeHL-9Από τη φυλακή έδινε εντολές για τη διακίνηση «λευκού θανάτου»

Από τη φυλακή έδινε εντολές για τη διακίνηση «λευκού θανάτου»

Έστελνε ηρωίνη από τη Βόρεια Ελλάδα στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλούσια δράση φαίνεται ότι είχε μέσα από τη φυλακή ο 61χρονος έγκλειστος στο σωφρονιστικό κατάστημα της Δομοκού ο οποίος έβρισκε «βαποράκια» για να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από τη Βόρεια Ελλάδα στην Κρήτη.

Πίσω από τον μπροστινό προφυλακτήρα του αυτοκινήτου έκρυβαν τα ναρκωτικά.
Πίσω από τον μπροστινό προφυλακτήρα του αυτοκινήτου έκρυβαν τα ναρκωτικά.

Όπως είχε ήδη γράψει το cretapost, ο 61χρονος φέρεται να κινούσε τα νήματα στην διακίνηση ηρωίνης που ήρθε στο φως πριν από δύο εβδομάδες, ενώ ήδη εκκρεμούσε σε βάρος του δίκη για παρόμοια υπόθεση.

hroinh-3

Τότε, ένας 37χρονος Κρητικός και ένας 27χρονος Βούλγαρος μετέφεραν με αυτοκίνητο 755 γραμμάρια ηρωίνης από την Βουλγαρία στην Αθήνα τα οποία είχαν κρύψει πίσω από τον μπροστινό προφυλακτήρα του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια οι δύο δράστες, μαζί με το αυτοκίνητο, μπήκαν στο πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και όταν έφτασαν στο λιμάνι των Χανίων συνελήφθησαν.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο 37χρονος Κρητικός όσο και ο 27χρονος Βούλγαρος δεν έπεισαν κατά τις απολογίες τους κι έτσι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

12 χρόνια φυλάκιση

Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου πέρασε σήμερα ο 61χρονος έγκλειστος στο σωφρονιστικό κατάστημα της Δομοκού ο οποίος κατηγορείται για τη συμμετοχή του στη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη.

Στο… σκαμνί του Μονομελούς Εφετείου κάθισαν και μια γυναίκα, 51 ετών με τους δύο γιους της. Ο 61χρονος κρίθηκε ένοχος με 12 χρόνια φυλάκιση και η γυναίκα καταδικάστηκε σε έξι χρόνια ενώ οι δύο γιοι της αθωώθηκαν.

Στην ανακρίτρια για τα 755 γρ. ηρωίνης

Την ίδια ώρα ο 61χρονος βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου για την υπόθεση της μεταφοράς των 755 γραμμαρίων ηρωίνης που ήταν κρυμμένα στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Ο 61χρονος αρνήθηκε ότι τη συμμετοχή του σ’ αυτήν την υπόθεση, όμως δεν φαίνεται να έπεισε την ανακρίτρια και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση