Από την Βουλγαρία στην… Κρήτη μετέφεραν τον «λευκό» θάνατο δύο άνδρες οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τις διωκτικές αρχές του τόπου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost ήδη στα χέρια των αρχών βρίσκονται οι διακινητές, ενώ ένας είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Είχαν κρύψει την ηρωίνη μέσα στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου

Οι δύο δράστες, ένας 37χρονος Κρητικός και ένας 27χρονος Βούλγαρος μετέφεραν με αυτοκίνητο την μεγάλη ποσότητα της ηρωίνης από την Βουλγαρία στην Αθήνα. Μάλιστα, είχαν χωρίσει τα 755 γραμμάρια του «λευκού» θανάτου σε τρεις συσκευασίες και τα είχαν κρύψει πίσω από τον μπροστινό προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Πίσω από τον μπροστινό προφυλακτήρα του αυτοκινήτου έκρυβαν τα ναρκωτικά.
Πίσω από τον μπροστινό προφυλακτήρα του αυτοκινήτου έκρυβαν τα ναρκωτικά.

Στη συνέχεια οι δύο δράστες, μαζί με το αυτοκίνητο, μπήκαν στο πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και σήμερα το πρωί έφτασαν στο λιμάνι των Χανίων.

Πίσω από τον μπροστινό προφυλακτήρα του αυτοκινήτου έκρυβαν τα ναρκωτικά.
Πίσω από τον μπροστινό προφυλακτήρα του αυτοκινήτου έκρυβαν τα ναρκωτικά.

Η σύλληψη

Οι αστυνομικές αρχές του τόπου εδώ και καιρό είχαν πληροφορίες για την εισαγωγή στην χώρα και κατ’ επέκταση στην Κρήτη μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.

Μετά από πολύμηνη έρευνα και παρακολούθηση έφτασαν στα ίχνη των δραστών και σήμερα το πρωί τους περίμεναν στο λιμάνι των Χανίων.

Μόλις οι δράστες, που επέβαιναν στο αυτοκίνητο με τα ναρκωτικά, βγήκαν από τη μπουκαπόρτα του πλοίου οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν για έλεγχο όπου βρήκαν και κατάσχεσαν τα 755 γραμμάρια ηρωίνης που ήταν κρυμμένα στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου καθώς επίσης μικροποσότητα ηρωίνης που είχαν στις τσέπες τους οι συλληφθέντες, 265 ευρώ σε μετρητά και τρία κινητά τηλέφωνα.

hroinh-3

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο στην οικία του 37χρονου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν δύο ζυγαριές ακριβείας και πλήθος αποκομμάτων ταχυδρομικών επιταγών.

Επιπλέον κατασχέθηκε το αυτοκίνητο,  ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

hroinh-2

«Εγκέφαλος» ένας φυλακισμένος

Μέσα από την φυλακή έδινε τις εντολές για την διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ένας 61χρονος ο οποίος εκτίει ήδη ποινή για ανάλογες πράξεις.

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση των αρχών, ο 61χρονος φαίνεται να είναι ο «εγκέφαλος» της… συμμορίας ο οποίος έπαιρνε τις αποφάσεις για το πότε θα μεταφερθούν τα ναρκωτικά και σε ποιο τόπο θα πήγαιναν.

hroinh-1

Η προανάκριση διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση