HomeHL-WorldΧιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν το Χαλέπι εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών

Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν το Χαλέπι εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών

Συνεχίζεται η επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν το Χαλέπι της Συρίας στην ανατολική περιοχή του όπου κυριαρχούν οι αντάρτες, καθώς ο Συριακός Στρατός συνεχίζει την επίθεσή του για να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης.

Όπως μεταδίδει το BBC, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 10.000 πολίτες κατέφυγαν στα δυτικά της πόλης όπου τον έλεγχο έχει η κυβέρνηση και σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους.

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 1.500 ανθρώπους ενώ η Ρωσία λέει πως οι πολίτες που εγκατέλειψαν τη ρημαγμένη πόλη είναι 2.500.

Ο στρατός επιδιώξει να «σπάσει» την ανταρτοκρατούμενη ανατολή, μετά την κατάληψη πολλών περιοχών της.

Είναι δύσκολο να έχει κανείς καθαρή εικόνα για το πώς εκτυλίσσονται τα πράγματα στο ανατολική Χαλέπι αλλά, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο οι πληροφορίες αναφέρουν

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ανοίξει διαδρόμους στη συνοικία Sakhour

Ο στρατός έχει καταλάβει τη συνοικία Holok, σύμφωνα με το Reuters

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν επίσης καταλάβει τις περιοχές Baadeen, Jabal Badra, Inzarat, al-Sakan, al-Shaabi και Ain al-Tall, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Ο στρατός κατέλαβε το Σάββατο τη συνοικία Hanano

Εθελοντής στο ανατολική Χαλέπι περιέγραψε την Κυριακή ως τη χειρότερη μέρα στην ιστορία της πόλης λόγω των βομβαρδισμών. «Φοβάμαι, φοβάμαι πραγματικά τι θα συμβεί αύριο…» ανέφερε.

Τουλάχιστον250.000 άνθρωποι πιστεύεται πως παραμένουν στο ανατολικό Χαλέπι όπου τα τρόφιμα και οι ιατρικές προμήθειες έχουν εξαντληθεί. Η επιχείρηση του Συριακού Στρατού για την ανακατάληψη του Χαλεπιού βρίσκεται στη 14η ημέρα της. Τουλάχιστον 225 πολίτες- ανάμεσά τους 27 παιδιά- σκοτώθηκαν από την έναρξή της έως σήμερα.

Όπως σημειώνει το BBC, η ανακατάληψη του Χαλεπιού θα είναι μεγάλη νίκη για τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ ύστερα από 5 χρόνια συγκρούσεων. Το Χαλέπι, που ήταν κάποτε εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Συρίας, έχει ουσιαστικά κοπεί στα δύο από το 2012, με την κυβέρνηση να ελέγχει τα δυτικά της πόλης και τους αντάρτες τα ανατολικά.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση