HomeHL-WorldΟυκρανία: Ρώσοι φίλα προσκείμενοι στο Κίεβο «χτυπούν» σε ρωσικές περιοχές κοντά στα σύνορα

Ουκρανία: Ρώσοι φίλα προσκείμενοι στο Κίεβο «χτυπούν» σε ρωσικές περιοχές κοντά στα σύνορα

Μιλούν για απώλειες αρκετών ρωσικών τεθωρακισμένων σε Μπέλγκοροντ και Κουρσκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ρώσοι εθελοντές, που μάχονται για την Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα ότι επιτέθηκαν σε ρωσικές περιοχές κοντά στα ουκρανικά σύνορα, μια χερσαία επιχείρηση που έγινε ύστερα από σημαντική επίθεση με drones σε πολλές περιοχές της Ρωσίας, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να δηλώνει ότι απέτρεψε αυτές τις απόπειρες διείσδυσης.

Εκπρόσωπος της ομάδας των Ρώσων, που είναι φίλα προσκείμενοι στο Κίεβο, μίλησε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο και δήλωσε ότι συνεχίζονται οι συγκρούσεις στις περιοχές του Μπέλγκοροντ και του Κουρσκ. «Ο ρωσικός στρατός έχασε αρκετά τεθωρακισμένα», δήλωσε, αρνούμενος ωστόσο να διευκρινίσει κοντά σε ποιες κοινότητες συνεχίζονταν οι μάχες.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν σήμερα διεισδύσεις από τα σύνορα με την Ουκρανία και ανάγκασαν τους επιτιθέμενους να υποχωρήσουν με σημαντικές απώλειες. Το ρωσικό υπουργείο δήλωσε ότι οι επιθέσεις έγιναν γύρω στις 3 π.μ. (ώρα Μόσχας, 02:00 ώρα Ελλάδας) και χρησιμοποιήθηκαν άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού για να στοχοθετηθούν διάφορες περιοχές στη ρωσική πλευρά των συνόρων. Ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν πυραύλους, μονάδες του πυροβολικού και εναέριες δυνάμεις για να απωθήσουν τις επιθέσεις.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB αρνήθηκε ότι ομάδες ενόπλων με έδρα τους την Ουκρανία κατάφεραν να διεισδύσουν στο ρωσικό έδαφος. Το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο την FSB, μετέδωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 100 ανθρώπους και κατέστρεψαν πολλά τεθωρακισμένα οχήματα ενώ μάχονταν για να ανακόψουν τις απόπειρες διείσδυσης.

Αντιμέτωπο εδώ και δύο χρόνια με τη ρωσική εισβολή, το Κίεβο επιτίθεται τακτικά σε ρωσικές περιοχές με τη βοήθεια drones, αλλά οι διεισδύσεις στο ρωσικό έδαφος είναι πολύ σπάνιες.

Τουλάχιστον δύο ομάδες ενόπλων, με έδρα τους την Ουκρανία, που φέρονται να αποτελούνται από Ρώσους που είναι κατά του Κρεμλίνου, εξαπέλυσαν επιδρομές στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας σήμερα, σύμφωνα με τις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας και το Τάγμα Σιβηρίας ανακοίνωσαν στις σελίδες τους στο Telegram ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις στη Ρωσία από την Ουκρανία. «Θα πάρουμε τη γη μας από το καθεστώς σπιθαμή προς σπιθαμή», ανέφερε η Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας στην ανάρτηση στο Telegram.

«Διασχίσαμε τα σύνορα», ανέφερε η Λεγεώνα, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται τρία θωρακισμένα οχήματα να κινούνται στο σκοτάδι σε επαρχιακό δρόμο. Λίγο αργότερα, η οργάνωση δήλωσε ότι «κατέστρεψε» ρωσικό τεθωρακισμένο στο χωριό Τιοτκίνο στην περιφέρεια του Κουρσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Η ομάδα που αποκαλείται Τάγμα Σιβηρίας δήλωσε από την πλευρά της στο Telegram: «Όπως υποσχεθήκαμε, φέρνουμε την ελευθερία και τη δικαιοσύνη στη ρωσική μας γη».

Ο Ρώσος κυβερνήτης της περιφέρειας Κουρσκ επιβεβαίωσε την εν εξελίξει επίθεση στο χωριό και έκανε λόγο για έναν ελαφρύ τραυματισμό, αλλά αρνήθηκε κάθε «διείσδυση» από τους επιτεθέμενους. «Μια ομάδα δολιοφθοράς και κατασκοπείας αποπειράθηκε να διεσδύσει» προς το χωριό Τιοτκίνο, «υπήρξαν συγκρούσεις με όπλα, αλλά δεν επετεύχθη κάποια διείσδυση», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Αντρίι Γιούσοφ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού στρατού, δήλωσε στο ουκρανικό δίκτυο 24 Channel ότι οι ομάδες διεξάγουν την επιχείρηση σε ρωσικό έδαφος ανεξάρτητα από την Ουκρανία. «Στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενεργούν με τρόπο απολύτως αυτόνομο, με δική τους πρωτοβουλία», δήλωσε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση