HomeHL-World185 drones και 36 πύραυλοι Κρουζ εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ

185 drones και 36 πύραυλοι Κρουζ εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ

Σύμφωνα με το CNN, oι αμερικανικές δυνάμεις αναχαίτισαν περισσότερα από 70 drones και τουλάχιστον τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ιράν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επικίνδυνη είναι κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ιράν απάντησε στην επίθεση του Ισραήλ στο προξενείο του στη Δαμασκό που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά αξιωματούχοι των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), συμπεριλαμβανομένου του ταξίαρχου, Μοχάμεντ Ρεζά Ζαχεντί με ομοβροντία πυραύλων, και drones.

Μάλιστα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), πάνω από 200 πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αναχαιτίστηκε εκτός του ισραηλινού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους το Ιράν εκτόξευσε 185 drones και 36 πυραύλους Κρουζ. Οι περισσότερες εκτοξεύσεις έγιναν από το Ιράν αν και υπήρξαν ορισμένες από Ιράκ και Υεμένη. Το Ιράν εκτόξευσε και 110 πυραύλους εδάφους-εδάφους, γράφουν οι New York Times.

Ακόμη, σύμφωνα με το CNN, oι αμερικανικές δυνάμεις αναχαίτισαν περισσότερα από 70 drones και τουλάχιστον τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ιράν. Τους βαλλιστικούς πύραυλους αναχαίτισαν πολεμικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο.

H αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ δήλωσε ότι η επίθεση κατά του Ισραήλ «μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη», προειδοποιώντας το να μην κάνει «άλλο ένα λάθος, ενώ το Ισραήλ σχεδιάζει «σημαντική απάντηση», όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα. «Όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή», τόνισε στο διάγγελμά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Την είδηση της επίθεσης μετέδωσε πρώτος  στο X (Twitter) ο δημοσιογράφος του Axios, Μπαράκ Ραβίντ. «ΠΡΟΣΟΧΗ: Το Ιράν εξαπολύει επίθεση κατά του Ισραήλ χρησιμοποιώντας δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μου είπαν τέσσερις Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι», έγραψε στο X.

Η διεθνής κοινότητα ανέμενε μία αντίδραση, για την οποία είχε προειδοποιήσει η Τεχεράνη, μετά την επίθεση του Ισραήλ κατά του προξενείου του Ιράν στη Δαμασκό, όπου σκοτώθηκαν επτά άτομα. «Σε απάντηση στο έγκλημα του Σιωνιστικού καθεστώτος που επιτέθηκε στο προξενείο στη Δαμασκό, η Πολεμική Αεροπορία των Φρουρών της Επανάστασης έπληξε ορισμένους στόχους στα εδάφη του Σιωνιστικού καθεστώτος με δεκάδες drones και πυραύλους», μεταδίδουν ιρανικά ΜΜΕ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν λίγο μετά την έναρξη της επίθεσης πως η «μεγάλη» επιχείρηση με τη χρήση drones και πυραύλων ονομάζεται «Αληθινή Υπόσχεση» και αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» για τα «πολυάριθμα εγκλήματά του», όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση