HomeΕΛΛΑΔΑΤζανακόπουλος για Φίλη: Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανείς δεν είναι μαθητής

Τζανακόπουλος για Φίλη: Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανείς δεν είναι μαθητής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τις προτεραιότητες της χώρας για το αμέσως επόμενο διάστημα στις οποίες είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως πρώτη προτεραιότητα η τάχιστη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Δεύτερη προτεραιότητα η έναρξη της συζήτησης για τον προσδιορισμό των συγκεκριμένων μέτρων για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Τρίτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας στην ελληνική οικονομία. Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ως τέταρτη προτεραιότητα τη διαρκή ενασχόληση και τον προσανατολισμό της κυβέρνησης στα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ομπάμα είπε ότι είναι σημάδι στήριξης για να βγει η Ελλάδα από΄την ατραπό της κρίσης.

Για Φίλη: Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανείς δεν είναι μαθητής

Για την υπόθεση Φίλη ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «ο ανασχηματισμός δεν έχει μεταβάλει την κυβερνητική πολιτική. Ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αποφασίσει τα καταλληλότερα πρόσωπα για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής» και προχώρησε σε «άδειασμα» του πρώην υπουργού Παιδείας συμπληρώνοντας ότι «εξάλλου το πότε και ποιος και με ποια στρατηγική θα ανοίξει μέτωπα και ρήξεις είναι προϊόν συλλογικής απόφασης». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανείς δεν είναι μαθητής. Ο πρωθυπουργός αποφασίζει με βάση την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής».

Επίθεση στη ΝΔ

Ο κ.Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ κατηγορώντας την ότι «το σχέδιό της είναι επικίνδυνο για τη χώρα. Ενδιαφέρεται μονάχα για την παλινόρθωση του συστήματος που στηρίζει. Επιδιώκει αποσταθεροποίηση ζητώντας συνεχώς εκλογές. Θέλει να βρει δικαιολογία για να εφαρμόσει σκληρό σύστημα περικοπών. Το πρόγραμμα΄της περιλαμβάνει απολύσεις, περικοπές, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Αυτό που θέλει η ΝΔ είναι να ανταλλάξει διάλυση της κοινωνίας με ελάφρυνση του χρέους».

«Η ρύθμιση του χρέους είναι εφικτή χωρίς κοινωνική συντριβή που θέλει ο κ. Μητσοτάκης. Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε υλοποίηση του σχεδίου με όρθια την κοινωνία. Το 2019 ο λαός θα έχει την ευκαιρία να συγκρίνει τα πεπραγμένα με την καταστροφική πενταετία 2009-2014» κατέληξε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Τζανακόπουλος.

Οι δημοσκοπήσεις δεν ρίχνουν κυβερνήσεις

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματά τους ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι πολλές φορές δίνουν αντιφατικά αποτελέσματα και τόνισε πως δεν είναι αυτές που ρίχνουν κυβερνήσεις και κατέληξε ότι «η κυβέρνηση τις λαμβάνει υπόψη αλλα δεν χαράσσει στρατηγική και ούτε λαμβάνει αποφάσεις με βάση αυτές».

Για ΕΣΡ και άδειες

Για τα ραδιοτηλεοπτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη δέσμευση της κυβέρνησης για «αποκατάσταση της νομιμότητας απέναντι στη γενικευμένη ανομία. Η ΝΔ υπονόμευσε την προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ και παρέβη τη συνταγματική της υποχρέωση. Έχει αρχίσει να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα συναίνεσης όπως φάνηκε και στην τελευταία διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή. Στόχος μας είναι αυτό να οδηγήσει στη συγκρότηση ΕΣΡ. Σε περίπτωση που η ΝΔ επιμείνει δεν θα δεχθούμε την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς της απόλυτης ανομίας».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση