HomeΣΠΟΡΤα καλύτερα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα καλύτερα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το τριήμερο 25-27/10 , διεξήχθη η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι μεγάλες ομάδες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συστήματα και παίκτες , ενώ  οι ομάδες της Football League  , να αποκτήσουν αγωνιστική δράση  καθώς το πρωτάθλημά τους δεν έχει ακόμα αρχίσει.

Ας δούμε τα αποτελέσματα των μεγάλων ομάδων αλλά και τα υπόλοιπα παιχνίδια που ξεχώρισαν σε αυτή την αγωνιστική.

Παναθηναϊκός – Ηρακλής 0-0 :  Ο Παναθηναϊκός , συνεχίζει να προβληματίζει με τις εμφανίσεις του και ιδιαίτερα με την ανικανότητά του να τελειώνει τις φάσεις . Αυτό επαναλήφθηκε και στον αγώνα με τον αδύναμο Ηρακλή στην Λεωφόρο , όπου παρά τις 19 τελικές προσπάθειες , το 0-0 δεν άλλαξε . Ο Στραματσόνι έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί φέτος , όπως ο νεαρός Μίγγος , ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος και ο Χουχούμης. Παρά την ανομοιογένεια της ομάδας δημιουργήθηκαν ευκαιρίες , αλλά ένας συνδυασμός ατυχίας και αδυναμίας ολοκλήρωσης των φάσεων , έφεραν την λευκή ισοπαλία.

 

Ολυμπιακός- Πλατανιάς 3-0 :  Οι Ερυθρόλευκοι , συνέχισαν το  σερί νικών που έχουν μετά τις ήττες από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ , επικρατώντας της ομάδας του Γιώργου Παράσχου 3-0 εντός έδρας . Τα γκολ για τους πρωταθλητές , πέτυχαν  οι Πάρντο στο 5ο  και το 67ο λεπτό και ο επανακάμψας Ομάρ στο 68ο . Ο Μπέντο δοκίμασε παίκτες όπως οι Ρομάο , Μπουχαλάκης και φυσικά τον Ομάρ, που δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής ως τώρα και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος . Ο Πλατανιάς πέραν το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου , δεν διεκδίκησε κάτι από τον αγώνα και συνεχίζει τα άσχημα αποτελέσματα , μετά από το πολύ καλό ξεκίνημα που είχε κάνει.

 

ΑΕΚ- Κέρκυρα 4-0 : Η κάτοχος του θεσμού  , ξεκίνησε την προσπάθεια υπεράσπισης των κεκτημένων , με εντυπωσιακή νίκη στο ΟΑΚΑ με 4-0 επί της Κέρκυρας . Τα γκολ των Κυπελλούχων πέτυχαν οι Γκάλο στο 7ο λεπτό , Χριστοδουλόπουλος στο 77ο , Πέκχαρτ στο 80ο και Ντιόγκο στο 89ο λεπτό με αυτογκόλ.  Παρά το νεκρό διάστημα από το γρήγορο 1-0 , μέχρι να επιτευχθεί το δεύτερο γκολ που έφερε γκρίνια στις κερκίδες , η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και έφτασε στην πρώτη νίκη της εποχής Μοράις.

 

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 2-0 : Ο Βλάνταν Ίβιτς μετά τα δύο δύσκολα παιχνίδια σε Μπακού και Καραϊσκάκη ,έκανε μεγάλο rotation , για να δώσει ανάσες σε παίκτες που έχουν επιβαρυνθεί  και δικαιώθηκε. Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-0 με γκολ του Μυστακίδη στο 28ο λεπτό και του Περέιρα στο 41ο λεπτό μπαίνοντας με το δεξί στην διοργάνωση. Η ΑΕΛ , παρά κάποιες αναλαμπές στο παιχνίδι της δεν μπόρεσε να απειλήσει τον ΠΑΟΚ που πήρε μια εύκολη νίκη για τον οποίο ήταν αρκετή η παρουσία στην 11άδα των πολύ ποιοτικών Μπίσεσβαρ και Περέιρα.

 

ΠΑΣ Γιάννινα- Ξάνθη 1-0 : Δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Superleague  αναμετρήθηκαν στους  Ζωσιμάδες , με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 1-0 χάρη σε γκολ του Μαμπουλού στο 15ο λεπτό . Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη που εντυπωσιάζει το τελευταίο διάστημα , παρότι αγωνίστηκε  με πολλές αλλαγές στη σύνθεση της , μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχε δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τους Ακρίτες που είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες , αλλά ως εκεί . Μάλιστα ο ΠΑΣ έχασε την ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Κόντε κέρδισε πέναλτι στο 91 αλλά ο Μαμπουλού αστόχησε.

 

Αστέρας  Τρίπολης – Βέροια 1-0 :  Οι Αρκάδες , παρά την πολύ κακή τους πορεία στο πρωτάθλημα δεν επηρεάστηκαν και ξεκίνησαν με σπουδαία βαθμολογικά νίκη με γκολ του Τσουκαλά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων .  Η Βέροια είχε παγώσει τον ρυθμό και κρατούσε την πολύτιμη ισοπαλία ως εκείνο το σημείο αλλά δεν άντεξε ως το τέλος . Καίριο σημείο ήταν οι αποβολές των Μπέρτου και Μπαλάφα στο 78ο λεπτό , που αποδυνάμωσαν περισσότερο την πιο αδύναμη Βέροια.

 

Αιγινιακός- Άρης 0-3 : Σπουδαίο διπλό για τον Αρη , στην επιστροφή του στις επαγγελματικές διοργανώσεις μετά από 2 χρόνια. O Άρης, απέδρασε από την Πιερία με γκολ του Καπνίδη στο 19ο λεπτό μετά από πάσα του Μιλούνοβιτς και δύο γκολ του τελευταίου στο 71ο και το 84ο λεπτό. Η ομάδα του Αναστόπουλου , έδειξε πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα της Football League , ότι απέχει παρασάγγας από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος , νικώντας πολύ εύκολα σε μια δύσκολη έδρα.

 

Ατρόμητος – Παναιτωλικός 1-0 : Σε ένα γκρουπ που συμμετέχουν ακόμα η Καλλιθέα και ο Πανθρακικός , είναι ξεκάθαρο πως ο νικητής του αγώνα αυτού θα αποκτούσε σαφές προβάδισμα για την πρώτη θέση. Και ο νικητής ήταν ο Ατρόμητος με γκολ του Μπάγκα στο 65ο λεπτό . Οι Περιστεριώτες συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις με τον Γιώργο Κορακάκη στον πάγκο τους , νικώντας μια ισοδύναμη ποιοτικά ομάδα και αγκαλιάζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση.

 

Απόλλων Σμύρνης –ΟΦΗ 1-0 : Κακό ξεκίνημα για τον ΟΦΗ στο θεσμό του Κυπέλλου καθώς έχασε στην Ριζούπολη από τον Απόλλωνα με 1-0 με γκολ του Κάσσου στο 69ο λεπτό . Το έργο για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια γίνεται δυσκολότερο τώρα , δεδομένου ότι έχει να αντιμετωπίσει και τον ΠΑΟ  , που μετά την αποψινή ισοπαλία καίγεται για βαθμούς.  Ο  ΟΦΗ δεν ήταν χειρότερος από τον αντίπαλό του , έχασε ευκαιρίες και διαμαρτύρεται για 3 πέναλτι που δεν του δόθηκαν αλλά το 1-0 παρέμεινε και αυτό είναι το μόνο που μετράει.

 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που ξεχώρισαν, η Σπάρτη πετούσε φωτιές κόντρα στα Χανιά επικρατώντας με 4-0 , Πανιώνιος και Λεβαδειακός έμειναν στο 0-0 ενώ ο Αγροτικός Αστέρας επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Καλλονής .

Αυτά ήταν τα καλύτερα της πρώτης αγωνιστικής του Κυπέλλου ,  δεν έχει κριθεί τίποτα απολύτως ακόμα και όπως φάνηκε οι μικρές ομάδες καραδοκούν για να κάνουν εκπλήξεις .

Διαφήμιση
Διαφήμιση