HomeHL-SportsSuperleague: ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός συνεχίζουν… αγκαζέ στην κορυφή πριν την κόντρα της Τούμπας!

Superleague: ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός συνεχίζουν… αγκαζέ στην κορυφή πριν την κόντρα της Τούμπας!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τον Βόλο, ο Παναθηναϊκός πιο δύσκολα τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά αμφότεροι παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας και την ερχόμενη Κυριακή... συγκρούονται στο ντέρμπι της Τούμπας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τον Βόλο, ο Παναθηναϊκός πιο δύσκολα τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά αμφότεροι παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας και την ερχόμενη Κυριακή… συγκρούονται στο ντέρμπι της Τούμπας.

H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19Η)

Εύκολο απόγευμα Κυριακής για τον ΠΑΟΚ στο Βόλο και παραμονή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Όπως συνήθως συμβαίνει την φετινή σεζόν το «τρίποντο» της ομάδας του Ρασβάν Λουτσέσκου συνοδεύτηκε και με ευρύ σκορ και με όμορφα γκολ.

Με πρωταγωνιστή τον Ντεσπόντοφ που βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα και τους Μούργκ, Τάισον, Τζίμα επίσης να χρίζονται σκόρερ, ο ΠΑΟΚ πέρασε με το άνετο 5-1 από το Πανθεσσαλικό.

Πάντως αμέσως μετά το 0-1, ο Βόλος βρήκε δίχτυα με τον Μύγα, αλλά τελικά οι Θεσσαλονικείς στάθηκαν τυχεροί μιας και ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ, οπότε το όποιο άγχος θα μπορούσε να δημιουργηθεί από την ισοφάριση κράτησε μόνο όσο χρειάστηκε για να γίνει το check από το VAR!

Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε έφτασε στο 3-0, ο Ντέλετιτς μείωσε το σκορ για τους γηπεδούχους που παραμένουν σε δεινή βαθμολογική θέση στη μάχη της παραμονής, όμως ο Δικέφαλος δεν… άφησε το πόδι από το γκάζι μιας και βρήκε δύο ακόμη γκολ για την τελική 5άρα.

Μετά την υπερπροσπάθεια στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και τα προβλήματα τραυματισμών, όλα… έδειχναν ότι το ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Οι προβλέψεις δικαιώθηκαν. Οι «πράσινοι» ίδρωσαν, τα έδωσαν όλα, τα βρήκαν δύσκολα αλλά τελικά με τα γκολ του Αϊτόρ και του Γέντβαϊ (από ασίστ του Αϊτόρ) πήραν την υπερπολύτιμη νίκη (2-0) και το τρίποντο από… χρυσάφι που τους διατηρεί στην πρώτη θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Μόλις μια βδομάδα πριν το μεταξύ τους «ξεκαθάρισμα» στην Τούμπα, όπου το τριφύλλι θα πάει με νέα προβλήματα, αφού από τον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου αποχώρησαν τραυματίες ο Σπόραρ και ο Βέρμπιτς.

Ξεκούραστο πέρασμα για την ΑΕΚ από το Περιστέρι, καθώς με τον Πόνσε... συνδεδεμένο με τα δίχτυα του Ατρομήτου (σκόραρε τρεις φορές) επικράτησε 5-0, έχοντας μάλιστα… καθαρίσει την υπόθεση τρίποντο από νωρίς.

Με τη… σέντρα του αγώνα, μόλις στο 2′, ο Πόνσε άνοιξε το σκορ, ενώ στο 15′ ο ίδιος παίκτης πέτυχε και δεύτερο τέρμα και ουσιαστικά η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος, καθώς όλα τα υπόλοιπα ήταν τυπική συνέχεια.

Μάλιστα πριν καν βγει στο ημίχρονο, η Ένωση βρήκε και ένα τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Κάλενς που… κλείδωσε και τη νίκη.

Στην επανάληψη, με προφανή και την κούραση από την αναμέτρηση των 120΄για το Κύπελλο, η ΑΕΚ έπαιξε σε πιο χαμηλές ταχύτητες, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως πως δεν βρήκε ακόμη ένα γκολ.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής Εζεκιέλ Πόνσε πέτυχε χατ τρικ, ενώ γκολ πέτυχε και ο Γιόνσον δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην μεγάλη νίκη της ομάδας του Αλμέιδα!

Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό και το βαρύ κλίμα που δημιούργησε η εξέλιξη αυτή, ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν μια άμεση αντίδραση στο ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Απέναντι σε έναν Αρη που πήγε στο ματς με εντελώς αντίθετα συναισθήματα μετά την θριαμβευτική πρόκριση επί της ΑΕΚ.

Τελικά φάνηκε πως το κίνητρο ήταν μεγαλύτερο για τους Πειραιώτες που πέρασαν μια πολύ εύκολη βραδιά στη Θεσσαλονίκη, καθώς με δυο γκολ στο πρώτο 20λεπτο (Ναβάρο, πέναλτι Ροντινέι) πήραν το τρίποντο, νίκησαν με 2-1 και βρέθηκαν στο +5 από τον Άρη, αλλά παραμένουν στην 4η θέση και το -6 από την κορυφή.

Ο Αρης κινήθηκε σε ρηχά νερά κι απλά μείωσε με το αυτογκόλ του Κίνι στο 90′, χωρίς να απειλήσει περισσότερο στα λεπτά των καθυστερήσεων.

H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19Η)

Λαμία – Κηφισιά 4-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανσερραϊκός 0-2

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-0

Βόλος – ΠΑΟΚ 1-5

Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-5

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-0

Αρης – Ολυμπιακός 1-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (19Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

1. ΠΑΟΚ 44
2.Παναθηναϊκός 44
3. ΑΕΚ 42
4. Ολυμπιακός 38
5. Αρης 30
6. Αστέρας Τρίπολης 26
7.Λαμία 24
8. Ατρόμητος 23
9. Πανσερραϊκός 21
10. ΟΦΗ 20
11. Παναιτωλικός 14
12. Βόλος 14
13. ΠΑΣ Γιάννινα 12
14. Κηφισιά 12
*Από τον Ολυμπιακό έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.

H EΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20Η)

Σάββατο 27 Ιανουαρίου
Παναιτωλικός – Λαμία (5.30μμ)
Πανσερραϊκός – Βόλος (7.30μμ
Κηφισιά – Άρης (8μμ)

Κυριακή 28 Ιανουαρίου
ΑΕΚ – ΟΦΗ (4μμ)
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος (5.30μμ)
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα (7.30μμ)
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (8.30μμ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση