HomeHL-SportsΜεταγραφές: Οι ομάδες της Super League πάνε για 35+5 κινήσεις τον Ιανουάριο!

Μεταγραφές: Οι ομάδες της Super League πάνε για 35+5 κινήσεις τον Ιανουάριο!

Οι ρεπόρτερ του Gazzetta καταγράφουν τις μίνιμουμ 35 προσθήκες που αναμένονται μέσα στον Ιανουάριο από τις 14 ομάδες της Stoiximan Super League, οι οποίες έχουν ήδη προχωρήσει σε πέντε μεταγραφές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 2023 μας αποχαιρετά, το 2024 ετοιμάζεται να μπει και ταυτόχρονα ανοίγει και το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, στο οποίο οι περισσότερες από τις ομάδες της Stoiximan Super League αναμένεται να κινηθούν.

Ήδη πέντε ομάδες έχουν προχωρήσει σε πέντε μεταγραφές. Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Λημνιού, ο Άρης έφερε στην Ελλάδα τον Ροζ που επιστρέφει στους «κίτρινους», ο Βόλος ανακοίνωσε την προσθήκη του Ούγγρου τερματοφύλακα Κόβατς, η Κηφισιά έκανε δικό της τον Κλωναρίδη, ενώ ο Πανσερραϊκός προχώρησε στη μεταγραφή του Ουάρ

Οι ρεπόρτερ του Gazzetta κατέγραψαν για τις ομάδες τους τα δεδομένα ενόψει Ιανουαρίου με τις ομάδες της Super League να πηγαίνουν για ακόμα 35 μεταγραφές μίνιμουμ, μια εκ των οποίων είναι και εκείνη του Ναβάρο που ολοκληρώνει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Σε κάθε περίπτωση πάνω-κάτω γύρω σε αυτόν τον αριθμό στοχεύουν να ενισχυθούν συνολικά μέσα στον επόμενο μήνα. Πάμε να δούμε λοιπόν τι ισχύει για την κάθε μια ομάδα με τη σειρά με την οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία.

ΠΑΟΚ: Κινείται για ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας

O ΠΑΟΚ κινείται για την ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας. Οι ασπρόμαυροι δεν πρόκειται να… κάνουν τρέλες στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Η αγορά τον Ιανουάριο είναι δύσκολη, εμπεριέχει αρκετό ρίσκο γι’ αυτό και στη Μικράς Ασίας κρατούν μικρό καλάθι.

Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να υποσχέθηκε, σύμφωνα με τα όσα έχει επικοινωνήσει η ΠΑΕ, την ενίσχυση της ομάδας, ωστόσο δεν είναι σίγουρος ο αριθμός των παικτών που θα έρθουν εντός του Ιανουαρίου στην Τούμπα.

Η μοναδική σίγουρη έλευση μοιάζει να είναι αυτή του Τόμας Τσορν προκειμένου να αναλάβει (και) το κομμάτι της ενίσχυσης, οπότε πολλά θα εξαρτηθούν και από τον 37χρονο Γερμανό αθλητικό διευθυντή.

Το όνομα του Ιάπωνα Χασιόκα της Σιντ Τρούιντεν είναι στη λίστα του ΠΑΟΚ, οι Τούρκοι επιμένουν να γράφουν για τον Γάλλο μπακ της Μπεσίκτας, Βαλεντίν Ροσιέ, ενώ στο τραπέζι έχει επανέλθει και το όνομα του Δημήτρη Λημνιού, ως μια επιπλέον λύση για τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι θετικός για έναν παίκτη που τον ξέρει καλά, ξέρει τί μπορεί να δώσει και πως και παρουσία του δεν θα διαταράξει τις ισορροπίες, που με πολύ κόπο έχει βρει.

Παναθηναϊκός: Πήρε Λημνιό, προτεραιότητα η απόκτηση στόπερ

Την ώρα που ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Λημνιού ενισχύοντας το ελληνικό στοιχείο όπως ήταν ο στόχος, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού που θα κάνει την διαφορά, ένα δεδομένο που δεν μπορούσε να επηρεαστεί με την αλλαγή προπονητή για λόγους τόσο ποιοτικούς όσο και ποσοτικούς.

Οι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν είναι εκτός εδώ και καιρό. Κάπως έτσι υπάρχουν μόλις δύο διαθέσιμοι στόπερ (Γεντβάι -Σένκεφελντ) και οι Ζέκα και Αράο, που δίνουν λύσεις ως… υπηρεσιακοί τώρα που υπάρχει ανάγκη.

Ο Τερίμ ακόμα δεν έχει ζητήσει παίκτη σε κάποια άλλη θέση, αφού θέλει πρώτα να προβεί σε μία αξιολόγηση του ρόστερ, που δεν πρόλαβε να κάνει εξαιτίας της ταχύτητας με την οποία συνέβησαν όλα (48 ώρες).

Ολυμπιακός: Πηγαίνει για 5+1 μεταγραφές με πρώτη τον Ναβάρο

Ο Ολυμπιακός ενόψει Γενάρη δεδομένα θα ενισχυθεί σε καίριες θέσεις που βέβαια σχετίζονται και με αποχωρήσεις από το υπάρχον ρόστερ. Η ΠΑΕ θα κινηθεί για έναν ή δύο στόπερ (πολύ πιθανό να είναι 2 οι κινήσεις), για έναν χαφ (ιδανικά εξαροοκτάρι) αλλά θα προκύψουν προσθήκες και στην επίθεση.

Για έναν εξτρέμ αλλά και για έναν σέντερ φορ. Ο τελευταίος μάλιστα βρέθηκε καθώς οι ερυθρόλευκοι ολοκληρώνουν από την Πόρτο την απόκτηση του 25χρονου Ισπανού επιθετικού, Φραν Ναβάρο με τη μορφή δανεισμού. Το καθεστώς θα είναι στο 5+1 καθώς υπάρχει ένα… παραθυράκι και ένας ξένος γκολκίπερ που να πλαισιώσει τους Πασχαλάκη, Τζολάκη και Παπαδούδη.

ΑΕΚ: Αναζητεί αριστερό μπακ, τσεκάρει και για μεσοεπιθετικό

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην αγορά με προοπτική καλοκαιριού και σε περίπτωση που έβρισκε έναν αριστερό μπακ από τώρα τον Ιανουάριο που θα ανταποκρινόταν στα «θέλω» του Αλμέιδα θα προχωρούσε την περίπτωσή του.

Οι Χατζισαφί και Μοχαμάντι αναμένεται να απουσιάσουν στο Asian Cup, αλλά το κυριότερο έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται στο τέλος της σεζόν. Επίσης οι κιτρινόμαυροι εξετάζουν και περιπτώσεις για έναν μεσοεπιθετικό που θα μπορεί να αγωνίζεται αριστερά και πίσω από τον φορ. Για οποιαδήποτε μεταγραφική κίνηση τον τελευταίο λόγο θα τον έχει φυσικά ο Ματίας Αλμέιδα, όπως σε κάθε μεταγραφική περίοδο εδώ και ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στην Ένωση.

Αρης: Ο Ροζ και άλλοι τέσσερις

Η επιστροφή του Λίντσεϊ Ροζ στο «Κλ. Βικελίδης» άνοιξε τον… χορό των χειμερινών μεταγραφών του Άρη αλλά το πλάνο προβλέπει την υλοποίηση ακόμη τεσσάρων και μάλιστα με σειρά προτεραιότητας. Για την ακρίβεια, αριστερός winger, δεύτερος φορ, ένας πλάγιος αριστερός μπακ και εσωτερικός μέσος με ικανότητα στη δημιουργία. Η προσθήκη winger είναι προτεραιότητα γιατί η δημιουργία απλό τα άκρα ήταν περιορισμένη παράλληλα της έλλειψης παικτών με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός.

Ο δεύτερος φορ είναι εξίσου απαραίτητος καθώς δεν υφίσταται άλλη λύση πλην του Λορέν Μορόν. Στο δε αριστερό άκρο της άμυνας υπάρχει μόνο ο Φράνκο Φεράρι καθώς ο Ρόναλντ Ματαρίτα δεν υπολογίζεται ενώ ο Μάρτιν Μοντόγια κατ’ ανάγκη χρησιμοποιήθηκε εκεί.

Η δε ενίσχυση στον άξονα σχετίζεται με την έλλειψη δημιουργίας από τους υπάρχοντες εσωτερικούς μέσους, την αμφιβολία που υπάρχει για τον Λούκας Ρουπ αλλά και τον χρόνο που θα χρειαστεί ο Μάνου Γκαρθία για να επιστρέψει ολοκληρωτικά έπειτα από απουσία ενός έτους.

Αστέρας Τρίπολης: Μόνο αν βρεθεί κάποια «δυνατή» περίπτωση

Ο Αστέρας Τρίπολης τελείωσε τον πρώτο γύρο στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και ο στόχος είναι να κάνει ανάλογη πορεία και στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ώστε να μπει στα play-offs της Stoiximan Superleague. Τα τελευταία χρόνια οι Αρκάδες αποφεύγουν να κάνουν κινήσεις τον Ιανουάριο εκτός αν πρόκειται για κάποια ευκαιρία που δεν… χάνεται.

Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και φέτος, καθώς θα γίνει κίνηση μόνο για κάποια «δυνατή» περίπτωση. Οι κιτρινομπλέ θα έχουν τα μάτια τους ανοιχτά στην αγορά για ένα «δεκάρι» από τη στιγμή που ο Βίκο δεν… ακούμπηsε και για δεξιό μπακ. Θυμίζουμε πως ο Καρμόνα μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβόλαιο του.

Λαμία: Ανοικτό ακόμα και για τρεις προσθήκες

Μετά από ένα… καυτό καλοκαίρι, η Λαμία θα έχει αρκετή κινητικότητα και στο χειμερινό παζάρι. Βέβαια για να έρθουν παίκτες θα πρέπει πρώτα να… φύγουν. Ήδη «φωτογραφίζονται» δύο περίπτωσεις που αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν από το κλαμπ.

Ο λόγος για τον Πάβλοβετς και τον Μούλα οι οποίοι έχουν μείνει σε αρκετά παιχνίδια εκτός αποστολής. Εφόσον αποχωρήσουν, τότε η ομάδα της Φθιώτιδας θα κινηθεί για έναν στόπερ και έναν εξτρέμ ενώ είναι ανοιχτό να αποκτηθεί και ένας φορ.

Ατρόμητος: Μόνο αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό

Με την έλευση του Σάσα Ίλιτς ο Ατρόμητος έχει πάρει μπροστά και αγνοεί την ήττα στα 7 τελευταία ματς, με απολογισμό 3 νίκες και 4 ισοπαλίες. Οι Περιστεριώτες μετά τη διακοπή θα χάσουν τους Κεσχρίντα, Καμαρά και Κούντε που θα δώσουν το παρών με τις χώρες τους στο Κόπα Άφρικα. Παρόλα αυτά ο Ίλιτς είναι ικανοποιημένος από το υπάρχον ρόστερ και θεωρεί ότι μπορεί να βρει λύσεις εκ των έσω. Δεν αποκλείεται πάντως αν βρεθεί κάτι το εξαιρετικό να εισηγηθεί, όχι απαραίτητα για το κενό που θα αφήσουν οι τρεις Αφρικανοί αλλά για οποιαδήποτε θέση.

ΟΦΗ: Στην αγορά για στόπερ και εξτρέμ

Με την έλευση του Πέπε Μελ στην τεχνική ηγεσία των Κρητικών και την αλλαγή του συστήματος σε σχέση με αυτό που έπαιζε ο προκάτοχός του Βάλντας Νταμπράουσκας, έφερε σε πρώτο πλάνο την απόκτηση τουλάχιστον ενός εξτρέμ.

Μετά το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, στη συνέντευξη Τύπου, ο Ισπανός προπονητής παραδέχθηκε πως η ομάδα χρειάζεται σίγουρα, εκτός από έναν εξτρέμ, την απόκτηση και ενός στόπερ. Σε πρώτη φάση, σε αυτές τις δύο θέσεις θα κινηθεί για μεταγραφή το κλαμπ.

Βόλος: Κόβατς ο πρώτος, αναμένονται κινήσεις σε όλες τις γραμμές

Στο στρατόπεδο των κυανέρυθρων θα πρέπει να υπάρξει κινητικότητα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου καθώς υπάρχουν κενά στο ρόστερ λόγω των τραυματισμών και των αποχωρήσεων παικτών.

Στο κέντρο της άμυνας είναι πιθανό να προκύψουν ακόμα και δύο προσθήκες, ενώ ήδη για τον «άσο» που αποτελούσε επίσης προτεραιότητα αποκτήθηκε και ανακοινώθηκε ο Ούγγρος γκολκίπερ Ντάνιελ Κόβατς.

Στον Βόλο αναμένεται να γίνει κίνηση και για έναν χαφ, ίσως και για δύο ακραίους μεσοεπιθετικούς μετά το τέλος της συνεργασίας με Ενγκίν και Μαχαίρα, ενώ πιθανότατα θα χρειαστεί να γίνει προσθήκη και ενός φορ μετά την αποχώρηση του Μραζ.

Πανσερραϊκός: Ηρθε ο Ουάρντα, ακολουθεί ο στόπερ, «βαρόμετρο» ο Αλεξιτς

Στα clubs που «πλήττονται» αρκετά από τις διοργανώσεις που θα γίνουν τον Γενάρη σε Αφρική και Ασία είναι ο Πανσερραϊκός, καθώς για τις αντίστοιχες τελικές φάσεις του Κυπέλλου Εθνών των δύο ηπείρων θα «χάσει» τους Ισμαΐλα Ουεντραόγκο και Γιαλολίντιν Μασαρίποφ αντίστοιχα, δηλαδή δύο βασικότατους παίκτες του.

Την ίδια στιγμή τα «λιοντάρια» αποδέσμευσαν ήδη τους Τόμας Χάγεκ, Αντριαν Κολομπίνο και Τέλη Καρασαλίδη, που ναι μεν δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής αλλά πλέον τίθεται και αριθμητικό ζήτημα στο ρόστερ, αφού μειώνονται οι διαθέσιμες λύσεις. Στην ομάδα αναμένεται να κινηθούν για μίνιμουμ τέσσερις προσθήκες και ήδη άλλωστε προχώρησαν στην πρώτη τους καθώς ανακοίνωσαν την απόκτηση του Αμρ Ουάρντα.

Ετσι ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα γίνει κίνηση για κεντρικό αμυντικό και ήδη ως πρώτος στόχος είναι ο Απόστολος Διαμαντής της ρουμανικής Κραϊόβα 1948.

Επιπλέον «παίζει» πολύ το ενδεχόμενο μεταγραφής στον άξονα αλλά και ενός επιθετικού, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν και από ενδεχόμενες πωλήσεις. Κυρίως του Κόστα Αλεξιτς, αφού για τον Σέρβο φορ υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι και αν αποχωρήσει θα διαφοροποιηθεί αυτόματα ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Παναιτωλικός: Πάει για τρεις, «βαριά» τέσσερις προσθήκες

Τα… πάνω του πήρε ο Παναιτωλικός στο φινάλε της σεζόν, ξεκόλλησε από την τελευταία θέση και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Το ότι μάλιστα δείχνει εσχάτως καλό πρόσωπο πιστώνεται στον Γιάννη Πετράκη, αφού έγινε με τους ίδιους παίκτες που ξεκίνησαν τη χρονιά.

Σε αυτό το πλαίσιο από το Αγρίνιο δείχνουν διατεθειμένοι να στηρίξουν το υπάρχων υλικό και να μην υπάρξουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ, αφού μεταξύ άλλων μετρούν πολλές επιστροφές παικτών τους που ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς (π.χ. Νίκος Καρέλης, Λεβάν Σενγκέλια, Μιχάλης Μπακάκης).

Σε πρώτη ανάγνωση από το Αγρίνιο πάνε για τρεις, «βαριά» τέσσερις χειμερινές προσθήκες. Η μία θα αφορά τη θέση του πορτιέρε καθώς ο Ζοέλ Γκρατερόλ συνεχίζει στην Ντεπορτίβο Κάλι και μάλιστα φαίνεται πως η υπόθεση «τρέχει».

Από εκεί και πέρα αναμένεται να αποκτηθεί και κεντρικός αμυντικός, όχι επειδή υπάρχει κάποιο θέμα με τους υπάρχοντες αλλά γιατί προκύπτει αριθμητικό ζήτημα καθώς τα «καναρίνια» καθιέρωσαν την τριάδα και έχουν τέσσερις κλασικούς πρωτοκλασάτους (Αλέξανδρος Μαλής, Σεμπάστιαν Μλάντεν, Μπρούνο Ντουάρτε, Μάριος Οικονόμου). Από εκεί και πέρα φαίνεται πως θα υπάρξει και μεταγραφή παίκτη που παίζει ευρύτερα πίσω από το «9» και τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Κηφισιά: Ο Κλωναρίδης ήρθε, θα ακολουθήσουν δύο ή τρεις ακόμα

Η Κηφισιά έκοψε την… κορδέλα για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου στη Stoiximan Superleague. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων έκανε δικό της έστω και με… έξι μήνες καθυστέρηση τον Βίκτωρα Κλωναρίδη για να πλαισιώσει τη γραμμή κρούσης της και αναμένεται να προχωρήσει σε ακόμα τουλάχιστον δυο – τρεις προσθήκες.

Οι νεοφώτιστοι ψάχνονται στην αγορά για ένα χαφ που θα ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή αλλά και για ενίσχυση στην άμυνα. Δεδομένα γίνεται έρευνα για έναν αριστερό μπακ που θα πλαισιώσει τον Αλέξανδρο Παρρά.

ΠΑΣ Γιάννινα: Στοχεύει σίγουρα σε τρεις μεταγραφές και βλέπουμε

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι από τις ομάδες που η ανάγκη για μεταγραφές είναι μεγάλη, κάτι που φαίνεται και από την βαθμολογική θέση της ομάδας. Οι Ηπειρώτες έχουν σοβαρό θέμα και στα γκολ που δέχονται, αλλά και στο ότι δεν σκοράρουν.

Για τον λόγο αυτό θα κινηθούν για την απόκτηση εξτρέμ και οκταριού για την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, αλλά και στόπερ, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγει η χρονιά μόνο με τους Εραμούσπε και Παντελάκη στην συγκεκριμένη θέση. Όσον αφορά άλλες κινήσεις θα εξαρτηθούν και από το ποιοι θα μείνουν ελεύθεροι, αλλά και από τις ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση