HomeΚΡΗΤΗΦεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου: Τέσσερις σκηνοθέτες σκηνοθετούν τον Μ. Μαστρογιάνι

Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου: Τέσσερις σκηνοθέτες σκηνοθετούν τον Μ. Μαστρογιάνι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 3ο Φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου 2016 συνεχίζεται με εξαιρετική επιτυχία στο Ηράκλειο. Αυτό δείχνει η πάντα καλή διάθεση και η μεγάλη προσέλευση όλων που για τρίτη φορά απόλαυσαν μια καλή, κλασική ταινία του ιταλικού σινεμά.

Χτες ήταν η σειρά του Ettore Scola που σκηνοθέτησε το δίδυμο  M. Mastroianni – Sofia Loren στην ταινία Una Giornata Particolare.

festival italikou kinhmatografou 2

Η ταινία, γυρισμένη το 1977, είναι μια βαθιά ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία που αφηγείται την ξεχωριστή μέρα που ζουν οι δύο πρωταγωνιστές, μια καταπιεσμένη από τον άνδρα της νοικοκυρά κι ένας κατατρεγμένος από τους φασίστες ομοφυλόφιλος, ανάμεσα στα κλειστά και άδεια διαμερίσματα μιας δαιδαλώδους πολυκατοικίας σ΄ ένα μπλοκ εργατικών κατοικιών, την ημέρα που ο Χίτλερ επισκέφτηκε τη Ρώμη, στις 8 Μαΐου του 1938.

Αυτή την τόσο ξεχωριστή μέρα για τους φασίστες, οι δυο γείτονες συναντιούνται τυχαία, εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, αγνοούν ό,τι τους χωρίζει, φλερτάρουν, ερωτεύονται και φτιάχνουν τη δική τους Ξεχωριστή Μέρα.

Όπως κάθε φορά την εκδήλωση συνόδευσαν γεύσεις ιταλικού καφέ από το Caffè Gioia Store, το νερό Κρυστάλ, γευστικές δημιουργίες από την Αρτοποιία -Ζαχαροπλαστική Σταματάκης και άφθονη κρητική ρακή.

festival italikou kinhmatografou

Το 3ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου 2016 πραγματοποιείται με τη φροντίδα του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Καζάλι και συνδιοργανωτές το Ιταλικό Προξενείο και τo Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης EUROPE DIRECT.

Η επόμενη και τελευταία προβολή για το 2016  είναι την Τετάρτη  26 Οκτωβρίου στις 21:00, στην αίθουσα Ανδρόγεω «Μανόλης Καρέλλης» με την ταινία «Stanno tutti bene» (1990, 126′) σε σκηνοθεσία Giuseppe Tornatore, με τους M.Mastroianni, Valeria Cavalli,  Marino Cenna.

Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο:

www.kazali.gr/index.php/italika/3o-festival-del-cinema-italiano-2016

Διαφήμιση
Διαφήμιση