HomeΚΟΣΜΟΣΑκόμα 235.000 λογαριασμούς έκλεισε το Twitter λόγω τρομοκρατίας

Ακόμα 235.000 λογαριασμούς έκλεισε το Twitter λόγω τρομοκρατίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περίπου 235.000 λογαριασμούς που προωθούσαν την τρομοκρατία έκλεισε το Twitter κατά τους τελευταίους έξι μήνες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης έχει κατηγορηθεί σε πολλές περιπτώσεις ότι λειτουργεί ως πλατφόρμα για τη διαφήμιση και την προώθηση τρομοκρατικών μηνυμάτων, φιλοξενώντας μεγάλο αριθμό λογαριασμών που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

«Ο κόσμος έχει βιώσει ένα ακόμα κύμα πολύνεκρων, απαίσιων τρομοκρατικών επιθέσεων κατά μήκος της υφηλίου», σημειώνει το Twitter στην ανακοίνωσή του. «Καταδικάζουμε αυτές τις πράξεις και παραμένουμε δεσμευμένοι στον εκμηδενισμό της προώθησης της βίας ή της τρομοκρατίας στην πλατφόρμα μας».

Το νέο κύμα κλεισιμάτων φέρνει το σύνολο των λογαριασμών που έχει κλείσει το Twitter στους 360.000. Οι έλεγχοι άρχισαν στα μέσα του 2015.

Το Twitter ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ενισχύσει το προσωπικό της που αξιολογεί φερόμενες παραβιάσεις των κανόνων και ενεργεί ταχύτερα ώστε να αναστείλει τη λειτουργία ύποπτων λογαριασμών.

Οι καθημερινές αναστολές λογαριασμών έχουν αυξηθεί κατά 80% σε σχέση με πέρυσι, ενώ εντυπωσιακές αυξήσεις στις αναστολές παρατηρούνται μετά από κάθε τρομοκρατικό χτύπημα.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση