HomeΚΟΣΜΟΣΜέρκελ σε Μέι: Πρώτα θα ξεκαθαρίσει τη θέση της η Βρετανία, μετά θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις

Μέρκελ σε Μέι: Πρώτα θα ξεκαθαρίσει τη θέση της η Βρετανία, μετά θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ανγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε στη συνάντησή της με την Τερέζα Μέι ότι η Βρετανία θα πρέπει να καθορίσει με σαφήνεια ποια θέλει να είναι η σχέση της με την ΕΕ, πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις της εξόδου.

«Κατά τη γνώμη μου, είναι απολύτως κατανοητό ότι λίγες ημέρες μετά από το δημοψήφισμα, λίγες ημέρες μετά από το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στη Βρετανία, η κυβέρνηση να θέλει πρώτα να σκεφτεί ποια είναι τα συμφέροντά της», είπε η Καγκελάριος στις κοινές δηλώσεις της με την Βρετανία πρωθυπουργό, η οποία επισκέφθηκε το Βερολίνο.

«Και νομίζω ότι είναι συμφέρον όλων η Βρετανία να έχει μία πολύ ξεκάθαρη διαπραγματευτική θέση», πρόσθεσε η Μέρκελ, επιμένοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit δεν μπορούν να ξεκινήσουν πριν από την ενεργοποίηση του άρθρου 50, το οποίο ορίζει διετή προθεσμία για την έξοδο.

«Θα περιμένουμε τη στιγμή που η Βρετανία θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 και μετά θα βάλουμε τις κατευθυντήριες γραμμές μας στο τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος, η οποία πρόσθεσε ότι οι στενοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών θα διατηρηθούν, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Από την πλευρά της η Τερέζα Μέι επέμεινε ότι το Brexit δεν σημαίνει «απομάκρυνση από τους Ευρωπαίους φίλους μας» και επανέλαβε τη θέση της ότι «Είναι ξεκάθαρο πως το Brexit σημαίνει Brexit και η Βρετανία θα το μετατρέψει σε επιτυχία».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση