HomeHL-WorldΗ έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ έχει κοστίσει στη χώρα πάνω από 140 δισ. λίρες

Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ έχει κοστίσει στη χώρα πάνω από 140 δισ. λίρες

Λέει ο δήμαρχος του Λονδίνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μειώσει το μέγεθος της οικονομίας κατά 6% έως τώρα –ένα ετήσιο κόστος 140 δισεκ. λιρών (178 δισεκ. δολαρίων)– δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, με τον αντίκτυπο στην οικονομία να προβλέπεται να φθάσει το 10% έως το 2035.

Ο Καν, μέλος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, που καταψήφισε το Brexit στο δημοψήφισμα του 2016, βάσισε τη δήλωση αυτή σε έκθεση, τη σύνταξη της οποίας ανέθεσε στους οικονομικούς συμβούλους της Cambridge Econometrics, οι οποίοι υπολόγισαν με τι ρυθμό θα αναπτυσσόταν η οικονομία εάν οι Βρετανοί είχαν ταχθεί υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

«Είναι τώρα ξεκάθαρο ότι το Brexit δεν λειτουργεί. Η σκληρή εκδοχή του Brexit με την οποία καταλήξαμε παρασύρει σε πτώση της οικονομία μας και οδηγεί σε άνοδο το κόστος διαβίωσης», δήλωσε ο Καν, σε σχόλια που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από ομιλία που αναμένεται να εκφωνήσει αργότερα σήμερα.

Οι Εργατικοί έχουν μεγάλο προβάδισμα έναντι των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ ενόψει των εκλογών, που ο Σούνακ σχεδιάζει να προκηρύξει το δεύτερο εξάμηνο αυτής της χρονιάς.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση