HomeΚΡΗΤΗΜπαράζ κλοπών σε Ηράκλειο και ενδοχώρα- Σε εγρήγορση η τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Μπαράζ κλοπών σε Ηράκλειο και ενδοχώρα- Σε εγρήγορση η τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι κλοπές και οι διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα, με τους αστυνομικούς να τρέχουν σε κάθε περίπτωση μετά από τις καταγγελίες των θυμάτων.

Διαρρήκτες όλων των ηλικιών και όλων των εθνικοτήτων εισβάλλουν σε σπίτια οποιαδήποτε στιγμή ή «χτυπούν» ακόμη και στο δρόμο ανυποψίαστους πολίτες, αρπάζοντας ό,τι βρουν μπροστά τους.

Από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πορτοφόλια, κοσμήματα και χρήματα. Διαρρήξεις και κλοπές σημειώνονται καθημερινά τόσο μέσα στην πόλη του Ηρακλείου όσο και στα χωριά της ενδοχώρας, με τους κατοίκους όλων των περιοχών να έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς φοβούνται ότι το επόμενο θύμα θα είναι ένας από αυτούς.

Οι δράστες εισβάλλουν στα σπίτια κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, παραβιάζοντας είτε την πόρτα εισόδου είτε κάποιο από τα παράθυρα, που τυχόν είναι ανασφάλιστο.

Με γρήγορες κινήσεις, κάνουν φύλλο και φτερό όλους τους χώρους, παίρνουν ό,τι πολύτιμο βρουν μπροστά τους και εξαφανίζονται, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα οι διαρρήκτες μπαίνουν ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας σε σπίτια που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών.

Οι αρχές εφιστούν την προσοχή των πολιτών, προκειμένου να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ώστε να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους.

Περιπολίες στην ύπαιθρο

Η εντατικοποίηση των περιπολιών και των ελέγχων κυρίως σε περιοχές της ενδοχώρας, όπου τα περιστατικά εγκληματικότητας ολοένα και αυξάνονται, είναι στον άμεσο σχεδιασμό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.

Αυτός είναι ο στόχος των καθημερινών συναντήσεων, που έχει ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της εγκληματικότητας, που παρατηρείται κυρίως στην ύπαιθρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση