HomeHL-9Στόχος διαρρηκτών σχολεία του Ρεθύμνου

Στόχος διαρρηκτών σχολεία του Ρεθύμνου

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο Ρουσοσσπιτιου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχολεία έχουν βάλει “στο μάτι’’ διαρρήκτες το τελευταίο διάστημα έχοντας παραβιάσει μια σειρά από σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναζητώντας όπως όλα δείχνουν μικρά χρηματικά ποσά.

Πιο πρόσφατο περιστατικό η παραβίαση του χώρου του Δημοτικού Σχολείου Ρουσοσσπιτίου το βράδυ της Τετάρτης, το οποίο καταγγέλθηκε και ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο Goodnet.gr οι Προϊστάμενοι των διευθύνσεων εκπαίδευσης του Ρεθύμνου, τον τελευταίο μήνα περίπου, άγνωστοι δράστες έχουν παραβιάσει μια σειρά από σχολεία και έχουν κλέψει ο,τι χρήματα έχουν βρει. Σκοπός είναι μόνο τα χρήματα όπως φαίνεται, αφού δεν έχουν αφαιρέσει εξοπλισμό ή αρχεία. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι δράστες έφυγαν με “άδεια χέρια”, αφού τα σχολεία δεν συνηθίζουν να κρατούν – μεγάλα τουλάχιστον- ποσά στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Λάμπρος Καρβούνης, εκφράζοντας τον προβληματισμό του, “έχουμε μια σειρά από παραβιάσεις σχολείων” με την πλειοψηφία να είναι περιφερειακά σχολεία και όχι εντός πόλης, όπως σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο ίδιος “στόχος” των διαρρηκτών είναι τα χρήματα, όπως έχει διαπιστωθεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και όχι ο εξοπλισμός.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου όπως τόνισε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μανούσος Μαραγκάκης, “δυστυχώς συμβαίνουν περιστατικά και στα σχολεία της υπαίθρου και της πόλης”. Όπως σημείωσε ο ίδιος και στις περιπτώσεις των Γυμνασίων και Λυκείων, οι άγνωστοι αναζητούν χρηματικά ποσά ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις έχουν αφαιρέσει κατά το παρελθόν και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Πρόκειται για περιστατικά που προκαλούν έντονο προβληματισμό ενώ όπως τόνισαν οι Διευθυντές των παραπάνω διευθύνσεων, η διαδικασία που ακολουθείται κάθε φορά είναι τα περιστατικά αυτά να καταγγέλλονται στις αστυνομικές αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση