HomeΣΠΟΡΛίβερπουλ – Σεβίλλη 1-3

Λίβερπουλ – Σεβίλλη 1-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

europa890_3Η τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του Europa League για τη Σεβίλλη είναι γεγονός. Οι Σεβιγιάννοι βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 από τη Λίβερπουλ στη Βασιλεία αλλά με εντυπωσιακή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν στο θρίαμβο με 3-1. Δύο γκολ ο Κόκε, εκπληκτικό το τέρμα της Λίβερπουλ από τον Στάριτζ.

Η εικόνα του αγώνα

Πιστεύετε ή όχι στο βάρος μίας φανέλας, το γεγονός αυτό έκανε την εμφάνισή του κατά το πρώτο μέρος. Χωρίς να κάνει το τρομερά εντυπωσιακό, η Λίβερπουλ βρήκε τον τρόπο να περιορίσει σε παθητικό ρόλο την κάτοχη του τίτλου Σεβίλλη χτυπώντας την κυρίως από τα άκρα.

Μέσα στο πρώτο τέταρτο, η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ είχε δημιουργήσει πολύ  επικίνδυνες καταστάσεις στα ισπανικά καρέ ζητώντας και πέναλτι το οποίο ήταν ξεκάθαρο στη φάση του 13′ από ο Καρίσο έπαιξε την μπάλα με το χέρι.

Εστω και χωρίς την εσχάτη των ποινών όμως, για την Λίβερπουλ ήταν μάλλον θέμα χρόνο να προηγηθεί. Η αμυντική διάταξη της Σεβίλλης παρουσιάζε μεγάλα κενά ενώ το τρανζίσιον των Ισπανών ήταν για κλάματα.

Ο εξαιρετικά κινητικός Στάριτζ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 24′ (βγήκε έγκαιρα στο 24′) και στο 35′ άνοιξε το σκορ μ’ ένα καταπληκτικό σουτ με το εξωτερικό αριστερό μέσα στην περιοχή.

Σ’ όλα αυτά, η Σεβίλλη αντιπαρέταξε ένα ψαλίδι του Γκαμεϊρό στο 32′ που έφυγε άουτ και αρκετό πανικό στην άμυνα αλλά και σε απλές μεταβιβάσεις που δεν ολοκληρώνονταν ποτέ. Οι Ισπανοί, μάλλον αιφνιδιασμένοι, έκαναν μόλις τέσσερα φάουλ στο πρώτο μέρος.

Αυτό που έγινε στο δεύτερο μέρος όμως δεν θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς μέσα στο γήπεδο, ούτε καν ο πιο αισιόδοξος φίλος της Σεβίλλης. Δεν ήταν μόνο ότι οι Ανδαλουσιάνοι σκόραραν μόλις μετά από 20 δευτερόλεπτα στο δεύτερο ημίχρονο (με τον Γκαμεϊρό μετά από έξοχη προσπάθεια του Μαριάνο), ήταν περισσότερο το γεγονός ότι η Λίβερπουλ, πολύ νωρίς, παρουσίασε σημάδια διάλυσης.

Η Σεβίλλη είχε πια και τους χώρους που χρειαζόταν αλλά και έναν αντίπαλο απολύτως φοβισμένο. Πριν από το δεύτερο γκολ, ο Γκαμεϊρό είχε προειδοποιήσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όμως ο Κλοπ δεν πήρε τα μηνύματα για να κάνει έστω μία αλλαγή. Ετσι, με το απίστευτο γκολ του Κόκε (η μπάλα άλλαξε πέντε φορές πόδια) στο 64′ η ανατροπή οριστικοποιήθηκε.

Η προσθήκη του Οριζί τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε απλώς να ενισχύσει μία ομάδα που είχε παραδώσει ήδη το πνεύμα της. Το 3-1 από τον Κόκε στο 70′ (καθαρότατο γκολ αφού ο σκόρερ δέχθηκε την μπάλα από παίκτη της Λίβερπουλ) αποτέλεσε απλώς το επιστέγασμα της ισπανικής κυριαρχίας που χρειάστηκε μόλις 20 αγωνιστικά λεπτά για να επιβληθεί πλήρως!

MVP

O Γκαμεϊρό ναι μεν ισοφάρισε, έχασε όμως και σημαντικές ευκαιρίες. Ο Κόκε ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε τα δύο τελευταία γκολ της Σεβίλλης και σηματοδότησε τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του. Δεξί χαφ έπαιξε ο άνθρωπος και σκόραρε δις σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αδύναμος Κρίκος

Και άλλες ομάδες δέχθηκε γκολ ισοφάρισης στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου αλλά δεν παρέδωσαν το πνεύμα με τον τρόπο που το έκανε η Λίβερπουλ. Με το που ο Γκαμεϊρό έκανε το 1-1 όμως, η ομάδα του Κλοπ σαν να σταμάτησε να παίζει, σαν να εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο. Αν μην τι άλλο, μεγάλο μάθημα αυτό για τον προπονητή των «ρεντς».

Σχόλιο

Η Σεβίλλη χρειάστηκε να παίξει 20 λεπτά ποδόσφαιρο, καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, για να φτάσει σ’ ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο, το 5ο της ιστορίας της. Το επίπεδό της, το καθαρά αγωνιστικό, είναι αυτή την ώρα ανώτερο από αυτό της Λίβερπουλ κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στο τερέν, στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Αγγλοι πήραν δουλειά για το σπίτι, να μελετήσουν το λόγο για έβγαλαν το καλώδιο από την πρίζα μόνοι τους μετά το 1-1. Λογικά ένα καλοκαίρι τεράστιων αλλαγών αρχίζει για την αγγλική ομάδα με τα περισσότερα ευρωπαϊκά τρόπαια.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ (83′ Μπεντέκε), Λόβρεν, Μορένο, Τζαν, Μίλνερ, Λαλάνα (73′ Άλεν), Φιρμίνο (69′ Οριζί), Κοουτίνιο, Στάριτζ.

Σεβίλλη: Σόρια, Μαριάνο, Ραμί (77′ Κολοτζιετσάκ), Καρίσο, Εσκουδέρο, Κριχόβιακ, Εν’Ζονζί, Μπανέγα, Κόκε, Βιτόλο, Γκαμεϊρό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση