HomeΣΠΟΡΛεβαδειακός – ΑΕΚ 3-0

Λεβαδειακός – ΑΕΚ 3-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ «πλήρωσε» το τραγικά λάθη της, σημείωσε δύο(!) αυτογκόλ σε διάστημα ενός λεπτού και γνώρισε την ήττα με 3-0 από τον Λεβαδειακό, παραμένοντας χωρίς εκτός έδρας νίκη από τις 17 Ιανουαρίου. Γκάφα του Μπαρόχα στο τρίτο γκολ των γηπεδούχων.

Η εικόνα του αγώνα
Ο Γκουστάβο Πογέτ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα λόγω της απουσίας των Αντρέ Σιμόες, Θέσαρ Άρθο και Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο. Παράλληλα, θέλησε να ξεκουράσει βασικούς ποδοσφαιριστές, όπως οι Γκάλο, Αραβίδης και Βάργκας ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Άνταμ Τζανετόπουλος πήρε θέση δίπλα στον Γιάκομπ Γιόχανσον, ο Ντιέγκο Μπουονανότε επιλέχθηκε για τη θέση του επιτελικού χαφ, με τους Μάνταλο-Μπαρμπόσα να τοποθετούνται στα «φτέρα» και τον Τόμας Πέκχαρτ να αγωνίζεται ως μοναδικός προωθημένος. Από την άλλη πλευρά ο Λεβαδειακός αγωνίστηκε με μοναδικό απόντα τον Βαλερί Ντομοβτσίσκι.

Οι «κιτρινόμαυροι» ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Θοδωρή Μοσχονά. Μοναδικές αξιόλογες στιγμές στα πρώτα 20 λεπτά ένα ψηλοκρεμαστό σουτ και ένα γυριστό του ‘Ελντερ Μπαρμπόσα (11′, 17′). Οι φιλοξενούμενοι είχαν γι’ ακόμη μία αναμέτρηση προβληματική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να κυνηγούν το γκολ μόνο μέσω ατομικών προσπαθειών. Από μία τέτοια προήλθε κι η καλύτερη ευκαιρία της «Ένωσης» στο πρώτο μέρος, αλλά ο Μπουονανότε δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Μοσχονά, μετά από εξαιρετική πάσα του Μάνταλου.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Λεβεδειακός πήρε το προβάδισμα χάρη σε αυτογκόλ του Ντίντακ Βίλα, ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ και… καραμπόλα με τον Μιχάλη Μπακάκη. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τον «Δικέφαλο», αφού λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, σε μία…. φάση «deja vu», ο Τζανετόπουλος έστειλε την μπάλα, άθελά του, στα δίχτυα της ομάδας, ύστερα από κακό διώξιμο του Ντίντακ. Οι παίκτες της ΑΕΚ προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία, αλλά η κεφαλιά του Γιόχανσον στο 45′, πέρασε πάνω από την εστία του Μοσχονά.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πογέτ προχώρησε σε διπλή αλλαγή, θέλοντας να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του, με τους Τζεμπούρ και Βάργκας να περνάνε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση των Τζανετόπουλου και Μάνταλου. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά κι έφθασαν μία «ανάσα» από τη μείωση του σκορ, αλλά το σουτ του Μπουονανότε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μοσχονά. Η ΑΕΚ πίεσε για το πολυπόθητο γκολ, αλλά και πάλι ένα τραγικό λάθος έδωσε την ευκαιρία στον Λεβαδειακό να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Αλάιν Μπαρόχα πραγματοποίησε μία τραγική έξοδο, με τον Βαγγέλη Μάντζιο να εκμεταλλεύεται το λάθος και να στέλνει -προ κενής εστίας- την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι, φανερά επηρεασμένοι από το εις βάρους τους 3-0, προσπάθησαν να απειλήσουν -κυρίως- από στημένες φάσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μοναδική αξιόλογη φάση ένα πλασέ του Βάργκας σε τετ α τετ με τον Μοσχονά, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

MVP
Ο πρώην «κιτρινόμαυρους», Θοδωρής Μοσχονάς πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, αποδεικνύοντας πως το μέλλον του ανήκει. Ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν εξαιρετικός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατηύθυνε σωστά την άμυνά του, ενώ όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών» κι έσωσε την ομάδα του με εντυπωσιακές αποκρούσεις.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Λεβαδειακός: Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Μεντί, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Μαχαίρας (86′ Μιλιάζες), Ατζαγκούν, Μάγκας (56′ Μαχαμάτ), Μπεν (76′ , Γιακουμάκης, Μάντζιος.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Τζανετόπουλος (46′ Τζεμπούρ), Γιόχανσον, Μπουονανότε, Μάνταλος (46′ Βάργκας), Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ (68′ Αραβίδης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση