HomeΚΡΗΤΗΗ Λαική Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η Λαική Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενοχλημένα εμφανίζονται τα μέλη της Λαικής Συσπείρωσης σχετικά με τη στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που δε δέχτηκε καν να συζητήσει τα θέματα που ετέθησαν και είχαν να κάνουν με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσαν, επισημαίνουν:

“Ούτε να συζητήσει δεν δέχτηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, να πάρει θέση σε δύο πολύ σοβαρά επίκαιρα ζητήματα:

● Την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με ναυτική αρμάδα, με πρόσχημα τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, που οι ίδιοι προκάλεσαν με την επέμβαση στη Συρία. Πραγματικός τους στόχος στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία είναι η προετοιμασία χερσαίας επέμβασης και η γενίκευση του πολέμου.

● Το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης που μεταφέρει το λειτουργικό κόστος των μονάδων δημόσιας υγείας σε Περιφέρειες και Δήμους, που δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν, και ή θα το μεταφέρουν στην τσέπη των λαϊκών στρωμάτων ή θα γίνουν το σκαλοπάτι για να ιδιωτικοποιηθούν οι δημόσιες μονάδες ή να κλείσουν.

Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, η πλειοψηφία των συμβούλων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να γίνει συζήτηση, για να μη φανεί η συμφωνία τους με την κυβερνητική πολιτική – πέρα από μεγάλα λόγια. Όμως, ενώ το Συμβούλιο δε συζήτησε, ο Περιφερειάρχης πήρε το λόγο, τοποθετήθηκε στην ουσία του νομοσχέδιου για την υγεία, είπε και υπέρ και κατά, για να καταλήξει τελικά ότι το νομοσχέδιο . . . είναι θετικό !

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει πως ανεξάρτητα από την απαράδεκτη στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο λαός στην Κρήτη πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να αποκρούσει τα σχέδια της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών σε βάρος του, είτε με πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, είτε με νέα δυσβάσταχτα βάρη που θα του φορτώσουν στην πλάτη . ■ ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ■ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ■ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ –ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ”

Διαφήμιση
Διαφήμιση